XS
SM
MD
LG
05.03.2013 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga (K) – Polet (LJ) 2:0

Ako je ovo igra za opstanak, spasa nam nema – ovim su rečima malobrojni simpatizeri Sloge, odlazeći sa tribina Gradskog stadiona, prokomentarisali izdanje svojih ljubimaca protiv srpskoligaša iz čačanskog predgrađa. Puleni Neška Milovanovića su malo toga prikazali, pogotovo u drugom poluvrmenu kada je na terenu bio tim za koji se pretpostavlja da bi trebalo u subotu da istrči na megdan Kolubari. Po jakom vetru i izuezetno lošem terenu sve što se moglo videti i zaključiti jeset da su „beli“ fizički spremni, da mogu da trče i da tu problema nema. Ipak, bez tačnog pasa, bez prave izrađene akcije veći deo meča, bez vidljivog učinka vezne linije...mnogo razloga za brigu u prvoligašu iz Industrijske ulice. Polet je mogao prvi da povede, jer su u 15. minutu imalki zicer kada je Vasilić bio u situaciji „jedan na jedan“ sa Tatićem, ali je vratar Sloge izašao kao pobednik. Sloga je do vođstva stigla vrlo efektnim golom Gobeljića koji je sa „kapice“ šutirao i pogodio gornji levi ugao,a vratar Poleta Rumenić je paradom samo ulepšao trenutak. U drugom poluvremenu, detalj vredan pažnje dogodio se u 56. minutu. Filigranska akcija Sloge, na prvu loptu, nekoliko igrača je razmenilo dupli pas i Marušiću nije bilo teško da sa pet metera loptu pošalje u prazan gol. I do kraj utakmice uglavnom dosada, bez prave akcije i šuta prema golu.

Ovo je katastrofa – nije krio razočarenje i ljutnju Neško Milovanović šef struke kraljevačke Sloge. – Ako budemo igrali ovako, kao u drugom poluvremenu, bez agresije, nepovezano, bez taktičkih elemenata, nemamo šta da tražimo u duelu sa Kolubarom. Nekih 10 minuta igre u prvom poluvremenu sluti na igru kakvu tražim i čemu težimo, ali sve ostalo je danas bilo jako loše. Nama u drugih 45 minuta više igra zadnja linija nego vezni red, ne može tako.

Ipak, svestan je strateg Kraljevčana da će u subotu biti sasvim druga priča.

Ako je trebalo da se desi ovako izdanje tima, bolje sada nego protiv Kolubare. U toj utakmici će biti sve drugačije, imamo još vremena da neke stvari promenimo, da doteramo, da skrenemo pažnju na negativno i to ispravimo. Radim sa ovim momcima više od dva meseca i znam da mogu mnogo više. Jednostavno, meni ne trebaju primadone na terenu, već ratnici. Sa našeg „placa“ se neće odnositi bodovi – zaključio je Neško Milovanović odmah posle kontrolnog meča sa Poletom.

Šef struke kraljevačke Sloge odgledao je i poslednju kontrolnu utakmicu Kolubare u Gornjem Milanovcu.

Neverovatno da sam morao da se ušunjam na stadion da bih gledao, jer je bio zabranjen ulaz. Video sam taj meč, svestan sam šta nas čeka, ali ćemo i mi spremno dočekati veoma pojačan sastav iz Lazarevca – napomenuo je Milovanović.

Gradski stadion Gledalaca: 50 Sudija: Momir Košanin (Kraljevo) Strelci: Gobeljić u 35. i Marušić u 56. Minutu.

SLOGA: Tatić, D. Mladenović, Drašković, Pantić, Rovčanin, Gobeljić, Antonijević, Vulić, Krunić, Radović, Cmiljanović U drugom poluvremenu nastupio je tim: Božović, S. Mladenović, Milovanović, Miletić, Živanović, Radosavljević, Đorđević, Trnavac, Marušić, Jovanović, Anđelković

POLET: Rumenić, Veljović, Nikolić, Perišić, Obradović, Ćendić, Stojić, Grujić, G. Petrović, Vasilić, Popović Još su igrali: Bojović, Kovačević, Glavonjić, Ranđić, Stanić, Novićević i D. Petrović.