XS
SM
MD
LG

Sportska društva: Zorana Arunović, Dragan Jovanović i odbojkaški klub najbolji u 2012.

BEOGRAD, 4. mart (Info centar).- Zorana Arunović reprezentativka Crvene zvezde u streljaštvu, Dragan Jovanović kik bokser crveno belih i Odbojkaški klub Crvena zvezda najuspešniji su u 2012. u izboru Sportskog društva Crvena zvezda.

Najbolji trener je Rajko Pavličević (odbojka).

U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili kuglaš Igor Kovačić član reprezentcaije Srbije svetskih šampiona, i odbojkašica Mina Popović. Kovačić je 2011. bio najbolji kadet a 2012. najbolji junior crveno belih. Mina Popović je osvojila srebro na juniorskom Šampionatu Evrope prošle godine u Turskoj i proglašena je za najboljeg blokera. Lane je dobila trofej kao najbolja kadetkinja.

Najbolji omladinski klub je mačevalački.

Na svečanosti kojom je obeležen i 68. rođendan Crvene zvezde, uručena su i priznanja u ostalim kategorijama:

Najbolji pionir: Velibor Perić (karate).

Najbolja pionirka: Jovana Vuković (tenis).

Najbolji kadet: Strahinja Bučić (džudo).

Najbolja kadetkinja: Aleksandra Crvendakić (košarka).

Najbolji kadetski klub: fudbalski klub.

Nagrade za životno delo dobili su atletski radnik Olga Acić i Zoran Vidaković iz plivačkog kluba. U veoma emotivnom izlaganju 82 – godišnja Olga Acić je potsetila na najlepše dane crveno belih istakavši da su ključne stvari za uspeh ljubav prema sportu, klubu i -uporan rad.

Specijalna priznanja za izuzetne rezultate dobili su treneri Dejan Savić (vaterpolo) i Marko Savić (tenis). Dejan Savić je osvojio dve vicešampionske titule sa Zvezdom, kao i jedan kup, dok je Marko Savić sa teniserima prigrlio četiri državna šampionska trofeja –sa seniorima, juniorima, kadetima i pionirima.

Poslovni partner godine je „Seći“ (Italija), medijska ličnost godine je proslavljeni roker i veliki navičaj crveno belih Bora Đorđević, frontmen „Riblje čorbe“.

Rođendansku toru presekli su zajedno Zorana Arunović, kojoj je ovo treće uzastopno priznanje za sportistu godine, i Dragan Jovanović koji se posle osvajanja zlatne medalje na EŠ u Turskoj 2012. u lou kiku oprostio od aktivnog takmičenja.

Arunovićeva je lane osvojila zlato na Svetkom kupu u Minhenu, bila četvrta i sedma na OI u Lodonu, sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković okitila se ekipnom bronzom na EŠ u Finskoj, bila je šampion Srbije sa oba oružja i pobednik Kupa Srbije...

- Priželjkivala sam da primim ove godine priznanje zbog olimpijske medalje u Londonu, ali na žalost san se nije ostvario – rekla je Arunovićeva koja je bila naj naj u crveno belom i 2010. i 2011. - Ali, idemo dalje, nove medalje su već osvojene, vratili smo se sa Evropskog prvenstva iz Danske sa ekipnim zlatom, a u reprezentaciji su bile i Jasna Šekarić i Bobana Veličković.

Aleksandar Gagi Jovanović je bio sportista godine i 2007.

- Ponosan sam i zahvaljujem se na ovom velikom priznanju, isplatio mi se rad i trud. Imao sam podršku porodice što je veoma važno u karijeri svakog sportiste.

Ratko Pavličević je sjajno vodio odbojkašice crveno- belih do duple krune i u Ligi šampiona, a sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na EŠ.

Velikom broju ugelednih zvanica obratio se Aleksandar Boričić predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, a u završnoj reči profesor Petar Škundrić, prdsednik Skupštine SD Crvena zvezda je istakao:

- Za nama je teška, ali uspešna sezona. Zvezda se uzdigla do vrha zahvaljujući ljubavi i požrtvovanju svojih sportista, trenera i sportskih radnika i danas je važnije nego ikad da budemo jedinstveni. Posebno se zahvaljujem generalnom sponzoru Gaspormu kao i sponozor Sportskog drušva „Seći enerđia“...

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, Aleksandar Šoštar i Dane Korica predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Đorđe Višacki generalni sekretar OKS, veliki broj istaknutih sportski radnika i sportista, kao prijatelji crveno belih i predstavnici sponzora.