XS
SM
MD
LG

Sloga u srpskoligaškom modu

Još jedan remi fudbalera kraljevačke Sloge u duelu sa srpskoligašima

 

Fudbaleri kraljevačke Sloge odigrali su još jednu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za nastupajuću polusezonu. „Beli“ su u Čačku sa domaćim srpskoligašem Poletom iz Ljubića odigrali nerešeno 1-1(1-0), a jedini gol za Slogu postigao je Aleksandar Đoković. Kraljevački zonaš, jesenji prvak Šumadijsko-Raške zone, odigrao je dobru utakmicu i pokazao da spremno dočekuje nastavak sezone.

Trudili smo se da većinu kontrolnih utakmica igramo sa srpskoligašima, jer da budem iskren, nadamo se da ćemo od narednog leta i mi igrati u tom rangu takmičenja. Što se tiče utakmice u Čačku, protiv odlične ekipe Poleta, ne mogu da budem nezadovoljan. Ni rezultatom, koji moram da naglasim u prijateljskim utakmicama nije prioritet, ali sama igra, pristup i energija koju su igrači pokazali na terenu jeste na visokom nivou i mislim da ćemo spremno dočekati početak prolećne polusezone – kaže Aleksandar Trišović, šef struke kraljevačke Sloge.

Sloga je tokom zimskog prelaznog roka dovela par igrača, nije mnogo menjala sastav, ali su u stručnom štabu pogodili sa novajlijama.

Zimska pojačanja su se zaista dobro uklopila, počev od golmana Đorđevića, preko svih ostalih.Trudimo se da svi, pa i oni, budu na još većem nivou i zadovoljan sam kako sve izgleda i sa igračima pojedinačno, ali i kako igra i izgleda cela ekipa. Postoje još neki nedostaci koje želimo da otklonimo i koje smo videli u našim duelima sa srpskoligašima, ali imamo dovoljno vremena da sve to uradimo. Uradili smo mnogo toga obzirom da su uslovi u kojima treniramo i igramo zaista loši. Ali, to je nešto što se ne menja već godinama unazad. Ostaje nada da će u narednim godinama i Sloga, odnosno grad Kraljevo dobiti nešto bolje uslove za rad i da od sledeće sezone budemo bar na srpskoligaškom nivou.

Naredni meč „beli“ igraju protiv Poleta iz Ratine, što će biti generalna proba pred početak prolećnog dela sezone.

Očekuje nas generalna proba protiv direktnog rivala iz lige, Poleta iz Ratine. Mogu da kažem da ćemo u toj utakmici izaći u najjačem sastavu, odnosno na terenu će se naći igrači koji će gotovo sigurno početi meč prvog kola u nastavku prvenstva protiv Bana iz Raške kod nas. Ostaje dilema gde ćemo odigrati, da li kod nas ili u Ratini. To zavisi od vremenskih prilika i kvaliteta pomenutih terena.

Sloga na startu prolećne polusezone igra protiv direktnog rivala u borbi za prvo mesto i prvog pratioca na tabeli Bana iz Raške. U odnosu na jesen situacija se promenila. Sloga više nema sedam bodova prednosti, jer je istupanjem Srbije iz Ilićeva, tabela Šumadijako-Raške zone dobila drugačiji izgled. Sada kraljevački „beli“ imaju samo bod više i derbi na Gradskom stadionu dobija na draži.

Sloga je dva puta pobedila Srbiju iz Ilićeva, koja je pobedila Bana, Šumadiju 1903. Neočekivano je taj klub istupio iz lige iz njima znanih razloga i mi smo najviše izgubili, brisani su nam bodovi osvojeni u tim duelima i sada imamo bod više od Raščana. Prilično paradoksalna situacija. Kako god, mi smo pripreme počeli sa uverenjem da kreće novo prvenstvo, sve kreće od nule i tako ćemo se ponašati do samog kraja takmičenja. Podsećam, imali smo 13 vezanih pobeda u takmičenju, to nije slučajno, to govori o našem kvalitetu koji je sada još veći. Fokusirani smo isključivo na sebe, na naš rad, svoju igru i ta utakmica jeste važna, ali ništa ne rešava. Igramo utakmicu kod kuće, jednostavno nemamo pravo pred našim navijačima na kiks. Da bi postali srpskoligaši moramo da nastavimo da pobeđujemo i da održimo kontinuitet igara i rezultata. Potrebna će nam biti i podrška sa tribina, da nam navijači daju vetar u leđa, smatram da smo to igrama i radom celog kluba zaslužili - zaključio je Aleksandar Trišović, prvi trener kraljevačke Sloge.


Trepča : Šumadija 1903
Sloga : Napredak
Polet : Budućnost
Zastava 1973 : Mokra Gora
Goč : Bane 1931
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 19 16 0 3 48
2 Bane 1931 19 12 3 4 39
3 Šumadija 1903 19 12 3 4 39
4 Trepča 19 11 1 7 34
5 Gruža 20 8 5 7 29
6 Budućnost 19 9 1 9 28
7 Mokra Gora 19 8 2 9 26
8 Polet 19 8 1 10 25
9 Goč 19 6 2 11 20
10 Napredak 19 4 1 14 13
11 Zastava 1973 19 1 1 17 4