XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda osvojila Kup Srbije - prvi trofej u klupskoj istoriji

Rukometašice Crvene zvezde - foto: RSS

Utakmica za pamćenje u prepunom Sportskom centru Inđija. Srbija je dobila osvajača Kupa za 2024. godinu, Crvena zvezda savladala je Inđiju posle boljeg izvođenja sedmeraca.

Odigrale su fantastično obe ekipe, na semaforu je po isteku regularnih 60 minuta stajalo 26:26, a po isteku nadoknade 28:28. Sigurnije u izvođenju penala bile su rukometašice beogradskog tima i tako sa zvaničnih 32:30 podigle prvi pehar u klupskoj istoriji.

Za igračicu utakmice proglašena je kapitenka crveno-belih i reprezentativka Srbije, Aleksandra Stamenić. Najefikasnija rukometašica na meču bila je Una Obrenović koja je na svoj konto upisala čak 11 golova.

Od starta su Železničar i Zvezda pokazali da publika može očekivati spektakl. Prvo poluvreme bile su gotovo izjednačene i nisu dozvoljavale jedne drugima da naprave značajniju rezultatsku razliku, te su na pauzu otišle pri rezultatu 12:12.

Drugi period igrę dodo je znatno veće uzbuđenje. Najpre su dobru seriju imale domaće, briljirala je Jovana Vasiljković na golu Železničara, dok je u napadu svoju rolu, uz Dunju Tabak, imala Una Obrenović.

Kontolisale su rukometašice Želje igru sve do sredine poluvremena, ali je Stamenić kapitenski podigla svoju ekipu, erergijom ali i golovima. Naterala je srpska reprezentativka protivničkog trenera i da zatraži tajm-aut pri rezultatu 22:20 ali kratka pauza nije urodila plodom. Sara Garović je u 55. minutu crveno-belima donela izjednačenje.

Usledila je rezultatska klackalica, a Zvezda je imala priliku u završnici da postigne pogodak za pobedu, ali je lopta ušla u gol posle isteka vremena, te su usledili produžeci. Umor je tu već bio vidljiv, te su za 10 minuta obe ekipe postigle po još dva gola. Pobednik je morao biti odlučen izvođenjem sedmeraca, posle kojih su crveno-bele slavile i donele prvi pehar u svoje vitrine.