XS
SM
MD
LG
28.02.2013 srbijasport.net

Zlatna plaketa našem saradniku Novici Pavloviću

Povodom 20. godina postojanja Fudbalski savez Regiona Zapadne Srbije, na svečanoj sednici Skupštine istog saveza koja je održana u Kragujevcu, dodeljene su plakete za dugogodišnji doprinos razvoja fudbalskog sporta. Priznanje ZLATNU PLAKETU, iz oblasti informisanja dobio je i naš saradnik Novica Pavlović iz Smederevske Palanke.

Novica Pavlović, je najpoznatiji kao dopisnik Sportskog žurnala iz Smederevske Palanke i to od početka izlaženja novine, to jest od 1991. godine. Prvi tekst napisao o radu fudbalskog kluba Mladost Goša, koji se tada takmičio u Prvoj Srpskoj ligi. Pored izveštavanja sa utakmica Mladost Goše i Selevca, koji su bili srpskoligaši, kao i Radnika iz Smederevske Palanke koji je jednu sezonu bio član Druge Srpske lige, mogli su da se pročitaju i izveštaji sa utakmica klubova zonskog ranga. Odlazio je na utakmice u Golobok, Kusadak, Azanju, kada su klubovi iz ovih sredina bili članovi zonskih liga. Redovno je pratio sednice OFS Smederevska Palanka i FS Podunavskog okruga. Čitaoci Sportskog žurnala, pored redovne tabele, mogli su da pročitaju i izveštaje sa utakmica Podunavske okružne lige i Jaseničke lige. Često puta je imao izveštaje i sa terena drugih saveza, Smedereva, Velike Plane, Topole, Aranđelovca. Uspostavio je odličnu komunikaciju sa operativcima FSRZ Srbije u Kragujevcu, pa je često na njihov poziv pratio Izvršne odbore, Konferencije klubova Srpske i zonskih liga, futsala, kao i liga mlađih kategorija. Sada Sportski žurnal objavljuje tabele tri zonske lige, Dunav, Morava i Drina, Druge lige Zapad u futsalu, kao i lige mlađih kategorija koje Novica Pavlović šalje iz Smederevske Palanke. Od 1982. godine, pa sve do 2011. godine, bio je zaposlen u Radio-televiziji '' Jasenica '' iz Smederevske Palanke i tu je dao veliki doprinos fudbalskom sportu.

''Udarac iz ugla'' , emisija Radio Jasenice iz Smederevske Palanke, koja se emitovala od 1991 do 1994. godine, subotom i nedeljom i direktno prenosila utakmice Prve Srpske lige, Druge Srpske lige i nižih liga, klubova sa teritorije Podunavskog okruga, a saopštavala razultate Prve i Druge savezne lige. U to vreme, uživo u program su se javljali iz Smedereva Radoje Glišić, iz Aranđelovca Raša Pavlović, iz Loznice Zoran Janković, iz Valjeva Dragan Ilić, iz Kragujevca Kazimir Petrović i tako redom. Mladost Gošu je pratio Dejan Nikolić, koji sada radi u sportskoj redakciji Radio Beograda, a sve to je organizovao Novica Pavlović. U njegovoj organizaciji Radio Jasenica je vršila direktan prenos 100 derbija Crvena zvezda – Partizan.

''Fudbal na radiju'' – emisija Udruženih radio stanica Srbije, ''Dobro Ti veče Srbijo'' svake subote i nedelje, pripremala je sportska redakcija Radio Jasenice i linkovskim vezama slala četrdesetpetnu emisiju stanici domaćinu zajedničkog programa. Novinari – reporteri, slali su izveštaje sa utakmica Prve i Druge savezne lige, Radio Jasenica je dobila to poverenje, zahvaljujući Novici, kome je verovalo rukovodstvo Udruženih radio stanica Srbije.

U proteklih nekoliko godina Novica Pavlović priprema rezultate svih Srpskih i zonskih liga za SOS kanal. Od pre dve godine, postao je i stalni saradnik portala srbijasport.net, gde ubacuje rezultate i objavljuje tekstove iz Podunavskog okruga i Regiona Zapadne Srbije.

Prilog kraćoj biografiji je skeniran tekst iz knjige: NA ZAJEDNIČKOM TALAS( ANj )U, koju je izdala Zajednica radio – stanica Srbije povodom 35 godina rada.


''Zlatna plaketa'' priznanje u rukama Novice Pavlovića