XS
SM
MD
LG
30.01.2024 Stevan Davidović

Uroš Papić sve bliži finalu

Finale sve bliže - trener Ivan Mesaroš i Uroš Papić (foto: Stevan Davidović)

U interesu razvoja mladih kuglašica i kuglaša Stručni savet i Upravni odbor Kuglaškog saveza Srbije pokrenuli su 6 pojedinačnih takmičenja (Kup gradova), posle kojih će po osam najuspešnijih iz svake kategorije igrati na finalnom Pojedinačnom kupu Srbije.

Posle Vrbasa i Kragujevca na kuglani „Funk arena“ u Bačkoj Topoli održan je treći po redu Kup u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.

U konkurenciji pionirki gde je bilo najviše učesnica (25) prvo mesto zauzela je Judit Palančai članica Eđšega iz Bačke Topole  sa 552, u konkurenciji mlađih kadetkinja pobedila je Lana Černoš (Slavia, Kovačica) sa 549, a u konkurenciji starijih kadetkinja zablistala je Ana Trošić, članica Radničkog iz Novog Sada sa 566.

U konkurenciji 16 pionira prvo mesto osvojio je Ištvan Morašek, član Apatina, sa 542, dok je Ilija Rakić član Kolubare bio najbolji, sa 551 oborenim čunjem, kod mlađih kadeta. Velika borba za prvo mesto vodila se u konkurenciji starijih kadeta između Uroša Papića člana Jedinstva iz Novog Bečeja i Ivana Milosavljevića (Slavia, Kovačica). Na kraju značajnih 25 bodova osvojio je Papić sa oborenih 569 (380,189), dok je Milosavljević sa 568 (372,196) zauzeo drugo mesto, koje mu je obezbedilo 20 bodova.

Četvrti turnir mlađih kategorija (Kup Beograda) održaće se 3. i 4. februara u kuglani SC „Voždovac“.

Piše: Stevan Davidović