XS
SM
MD
LG
22.02.2013 S.Blagojević

Prijateljska utakmica: Napredak - Tobol 1:2

Na poslednjoj utakmici tokom priprema u Antaliji ekipa Tobola bila je uspešnija od Napretka. Iako su Kruševljani imali više prilika, pogotovo u drugom poluvremenu, izgleda da su se ispucali u jučerašnjoj utakmici protiv Pašinga. Za ekipu Tobola u drugom poluvremenu nastupio je i nekadašnji fudbaler Napretka Nenad Šljivić. Poveli su Kazahstanci u 13. minutu kada je posle intervencije Bogdana Miloševića nakon centaršuta sa leve strane lopta stigla do Bogdanova, koji je sa dvadesetak metara iznenadio Krznarića i uz pomoć prečke pogodio mrežu. Duplirali su fudbaleri Tobola vođstvo u 25. minutu, posle kornera sa leve strane najviši u skoku bio je Kurtiši. Na drugoj strani, pokušao je Koković iz slobodnog udarca, a posle odbijene lopte i Nenad Mirosavljević, ali se sve završilo bez pogotka. Na startu drugog poluvremena, posle prodora Trujića i centaršuta Udovičića kapiten Napretka, iako u situaciji jedan na jedan, šalje loptu preko gola, a Mirosavljević je konačno postigao pogodak u 67. minutu. Nenad Gavrić asistirao je starijem imenjaku, koji se pored dvojice igrača Tobola izborio za prostor i sa 16 metara savladao golmana kazahstanske ekipe. Učinio je to nešto kasnije i Gavrić, ali je sudija taj gol mladog golgetera poništio, dosudivši prethodni nepostojeći Mirosavljevićev faul. Odbrana Tobola kasnije je izblokirala udarac Gavrića, a do kraja su pokušavali i Miloš Bajić, kao i Ibrahim Ndiaje, koji je u dva navrata izašao sam ispred golmana, ali nije bio uspešan. Rezultat je ostao nepromenjen, pa je ekipa Tobola, koja je u drugom poluvremenu dobila dva žuta kartona zbog odugovlačenja vremena, na kraju pobedila. Interesantno je da je arbitar utakmicu na kraju skratio čitava četiri minuta.Ekspedicija Napretka sutra, rano ujutru, leti nazad za Srbiju, a u popodnevnim časovima se očekuje i dolazak u Kruševac. Milovanović: Čestitam igračima na igri i zalaganju, najvažnije je da se niko u dve utakmice koje smo odigrali u ovom kratkom roku nije povredio. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan pripremama zbog teške povrede Marka Paunovića, ali sam zadovoljan radom na pripremama, istakao je posle utakmice šef stručnog štaba Napretka Nenad Milovanović.

Teren hotela Spajs. Gledalaca: 100. Strelci: Mirosavljević 67. minutu za Napredak, Bogdanov 13. minutu, Kurtiši 25. minutu za Tobol.

NAPREDAK: Krznarić, Petrović, Jeremić, Janičić, B. Milošević, Koković, N. Milošević, Trujić, Bojić, Gavrić, Mirosavljević. Igrali su još: Milenković, Dunjić, Udovičić, Regan, Žeravica, Bajić, Živković, Ndiaje.

TOBOL: Petuhov, Dolčijev, Mukanov, Tonev, Bogdanov, Sulej, Kurtiši, De Souza, Volkov, Žumaskaliev, Saleh, Šljivić.


Na slici: Marko paunovic dobio tesku povredu u Antaliji