XS
SM
MD
LG
12.12.2023 Stevan Davidović

KMF Tisa finalista Kupa Vojvodine

Ponovo finalisti Kupa Vojvodine -  KMF Tisa Novi Bečej (foto: Stevan Davidović)

Pobedom protiv drugoligaša Spartaka GP iz Subotice sa ubedljivih 8:3, futsaleri Tise iz Novog Bečeja izborili su pravo da igraju u finalu Kupa FSVojvodine. Novobečejci su silovito startovali, prvi je mrežu Bjelice načeo Akoš Mesaroš u 3, da bi Marko Vujović u 6. minutu udvostručio tu prednost. Kada je u 11. minutu Spahić prednost uvećao na 3:0 nagovestila se ubedljiva pobeda domaćeg timja. U 14 minutu Saša Vlajnić je smanjio na 3:1, da bi u samom finišu prvog poluvremena  Borislav Ikrašev realizovao jedan brz napad za 4:1 što je bio rezultat u poluvremenu.

Drugoligaš iz Subotice je u prvim minutama nastavka utakmice krenuo na sve ili ništa, što je donelo rezultata, za 6 minuta golovima Vlajnića i Čičića smanjili su na 4:3. Tada je izgledalo da će ljubitelji futsala prisustvovati zanimljivoj završnici. Međutim Novobečejci su brzo uspostavili ravnotežu, ponovo je bljesnuo Akoš Mesaroš, a potom i Marko Vujović i na semaforu je u 30 minutu pisalo 6:3. To kao da je u potpunosti obeshrabrilo goste, koji nisu imali snage za dalji preokret, što Tisa koristi i golovima Žarka Kobiljskog i Radovana Stojanova stiže do pobede (8:3) čime je izborila učešće u finalu Kupa FSV. Protivnik Tise u finalu (još uvek nije poznato gde će se igrati) biće Forum iz Vršca, koji je u polufinalu na svom terenu pobedio Novu Pazovu 12:2.

Tisa - Spartak GP 8:3 (4:1)

Novi Bečej: Sportska hala Jedinstvo. Gledalca 50. Sudije: Stefan Radić (Novi Sad), Branko Grmuša (Petrovaradin), Nebojša Stojšić (Novi Sad). Delegat: Boris Pravilović (Vrbas). Strelci: 1:0 Mesaroš u 3, 2:0 Vujović u 6, 3:0 Spahić u 11, 3:1 Vlajnić u 14, 4:1 Ikrašev u 20, 4:2 Vlajnić u 23, 4:3 Čičić u 26, 5:3 Mesaroš u 27, 6:3 Vujović u 30, 7:3 Ž. Kobiljski u 31, 8:3 Stojanov u 36 minutu.

Tisa: ĆURČIĆ, IKRAŠEV, ĐUKIĆ, MESAROŠ, DRAŽIĆ, Radosavljev, Vujović, Spahić, Stojanov, Vinović, Ž. Kobiljski

Spartak GP: BJELICA, POPOVIĆ, ČIČIĆ, GUBERINIĆ, ZOLNAJIĆ, Tresiglavić, Gnjatović, Vlajnić

Piše: Stevan Davidović