XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Strahinja Stanišić 17. u slalomu na Ejof

BRAŠOV, 22. februar (Info centar).- Strahinja Stanišić, mladi srpski smučar, zauzeo je 17. mesto u slalomu na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih (Ejof) u rumunskom Brašovu, dok je Marko Stevović bio 18.

Strahinja Stanišić je u prvoj trci bio 30. sa vremenom 48,77 sekundi i zaostatkom za vodećim takmičarom 4,12 sekundi, a Marko Stevović 31. mesto sa vremenom 49,25 i zostatkom od 4,60 sekundi. Viktor Raković i Vanja Starčević nisu uspeli da završe trku.

U drugoj vožnji naši smučari su značajno popravili plasmane, Strahinja Stanišić na 17. a Marko Stevović na 18. mestu. Stanišić je drugu trku završio za 49,94 sekundi, a Stevović za 50,07 sekundi.

Trener Miloš Tomić bio je zadovoljan učinkom smučara:

- U izuzetno jakoj konkurenciji, najačoj u njihovoj kategoriji i na izuzetno zahtevnoj i teškoj stazi, momci su odlično vozili, u potpunosti su poštovali taktički plan trke i postigli odlične rezultate.

Strahinja Stanišić je ovako opisao trke:

- Staratovao sam prvi u drugoj vožnji, pa mi je to malo stvorilo pritisak jer nisam znao kakva je staza, tako da nisam previše rizikovao. Mislim da sam mogao bolje, ali sam zadovoljan i ovim plasmanom. U svakom slučaju ovo je veliki podstrek za mene

Marko Stevović je naglasio:

- Veoma sam zadovoljan drugom vožnjom. Sa startnim brojem 46 sam na kraju prve vožnje bio 31, a uz veoma dobru drugu vožnju, popravio plasman i na kraju se našao na odličnom 18. mestu. Srećan sam zbog toga.

Biatlonac Dženis Avdić završio je trku na 7,5 km za 24:25,6 minuta I pored vrlo dobrog trčanja imao je pet promašaja, tri u ležećem i dva u stojećem stavu, pa je pokvario ukupan plasman.