XS
SM
MD
LG

Aleksandar Stojmirović preuzima Lokomotivu iz Taškenta

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Trener Aleksandar Stojmirović posle tri godine rada u dalekom Uzbekistanu, uglavnom u ulozi asistenta i kondicionog trenera, dobio je priliku da samostalno radi u Lokomotivi iz Taškenta. U pitanju je veliki klub, u zadnje vreme igra promenljivo, rezultati nisu u skladu sa renomeom kluba i čelnici su se odlučili da ukažu povrenje mladom srpskom stručnjaku, koji počinje sa radom od januara naredne godine.

- Za tri godine rada imao sam zapažene rezultate, izgradio autoritet, koji sam mukotrpnim radom stvarao. Prvu godine sa Nefčijem, jednim od najvećih klubova u zemlji, izboren je ulazak iz Prve u Super ligu. Već sledeće godine sa Navbahorom igrali smo finale kupa i završili prvenstvo na drugom mestu. U tekućoj sezoni sa ekipom AGMK izborili smo plasman u grupnu fazu azijske Lige šampiona i igrali finale nacionalnog kupa. Za tri godine stekao sam veliko iskustvo, upoznao se sa mentalitetom, kvalitetom i sposobnostima igrača, sistemom rada i funkcionisanja klubova - kaže Stojmirović i dodaje da nije bio previše zadovoljan obimom i vrstom posla. Znanje koje poseduje, uz rad na sebi, kaže da nema te funkcije koju ne može da obavi sa uspehom.

- Ne mogu da kažem da sam video nešto novo i da sam naučio nešto više nego što sam znao, ali nema loše škole, svaka je dobra i ima svoje prednosti. Možda nisam svaki dan gledao kako treba, ali gledati ponekad i kako ne treba je veoma važna škola i zahvalan sam svim trenerima sa kojima sam radio. Veoma sam srećan što ću karijeru nastaviti u svojstvu glavnog trenera Lokomotive, jednog od najvećih klubova Uzbekistana, koristim priliku da im se zahvalim na povrenju i izboru. Sa klubom iz glavnog grada želim da ostvarim dva cilja, prvi da kroz savremen i ozbiljan trenažni proces obezbedim superligašku stabilnost i da stvorimo atmosferu koja će fundamentalno uticati na radnu etiku i profesionalni odnos prema obavezama. Drugi cilj je da vremenom stvorimo uslove kako bi afirmisali što više mladih igrača, koji su talentovani i samo im treba usmerenje i stručan rad - zaključio je Stojmirović, kome čestitamo na izboru, sa nadom da će svoje ideje sprovesti u delo i rezultatski stabilizovati velikana iz Taškenta.