XS
SM
MD
LG

Pobeda Miločajca za proboj u vrh tabele

Detalj sa meča u Miločaju

Revija golova obeležila je utakmicu pretposlednjeg jesenjeg kola Raške okružne lige.  Utisak je da je Miločajac zasluženo slavio. Bilo je perioda dobre igre, ali i padova u igri Miločajca, kada su gosti uspevali da se donekle razmahnu. Domaćin je krenuo ofanzivno od starta i mogao je do vođstva već u 5. minutu, kada je Stojanović dobio odličan pas u prostor, ali se po prijemu lopte, na oko 16 metara, nije najbolje snašao. Samo minut kasnije rezultat se promenio. Danilović je dobro reagovao na pas Grujića sa desnog krila, i šutem sa 7 metara matirao Aleksića, koji je pokušao padom u noge da spreči najgore po tim Radnika. Mogao je Miločajac u narednih nekoliko minuta da vođstvo učini ubedljivijim, ali su domaći napadači propuštali šanse. Najbolju je imao Bulatović, nakon odličnog centaršuta Nikolića sa desnog boka. Njegov šut glavom, iz neposredne blizine, Aleksić je odbranio. Posle naleta u prvih 15-ak minuta domaći su popustili. Igrači Radnika su uspeli da povežu redove, i da par puta, šutevima sa distance, zagreju dlanove mladog golmana Đorđevića. Izveli su dobru akciju gosti u 25. minutu, koja je završena duelom Gajovića i Šiljkovića, van šesnaesterca, kada se arbitar nije oglasio, a igrači Radnika su očekivali prekršaj domaćeg štopera. Najbolju šansa za Ušćane usledila je u 31. minutu, kada je njihov napadač iz dobre pozicije sa 12-13 metara snažno šutirao, ali je njegov šut izblokirao u padu, uvek vrlo borbeni Gračanac. Dobro je tukao i S. Đorđević u 35. minutu, kada je njegov prezimenjak na golu Miločajca bio prinuđen da boksuje loptu. Na kraju poluvremena jednu dobru akciju Miločajca šutem je završio Stojanović, ali je Aleksić manirom rukometnog golmana, intervenisao nogom.

I početak drugog dela bio je buran. Najpre gosti tuku sa distance pored gola, da bi Miločajac par desetina sekundi kasnije imao idealnu šansu. Nikolić je sjajno uočio i našao Stojanovića, ovaj je uklizao na loptu, ali ne najbolji način, pa je nije sproveo u mrežu, sa 7-8 metara. Već u 48. minutu bilo je 2:0, a strelac ponovo Danilović. Bila je to odlična akcija Nikolića, prodor po desnoj strani i povratni pas, koji je, danas dvostruki strelac, sačekao na 12 -13 metara udaljenosti i preciznim šutem pogodio donji levi ugao gola Ušćana. Sličnu akciju, par minuta kasnije, gosti su uspeli da preseku u poslednjem trenutku. U 58. minutu, Bulatović je izbegao ofsajd zamku gostiju, iskoristio dobar pas i rutinski pogodio za 3:0. Imao je Miločajac još dve više nego stopostotne prilike, ali ih Bulatović u 62.minutu, i M. Grujičić, 4 minuta kasnije, nisu pretvorili u golove. Ovom prvom je Aleksić zaustavio šut, dok je Grujičić šutirao tik iznad prečke, a rastojanje od gola u oba slučaja nije prelazilo 6- 7 metara. Gosti su smanjili rezultat rezantnim udarcem A. Đorđevića sa oko 17 metara, koji je tom prilikom pogodio levi donji ugao gola Miločajca. U 72. minutu, nakon igre rukom u šesnaestercu Radnika dosuđen je penal, koji je Mladen Grujičić rutinski realizovao. Radnik se nije predavao, pa je njihov kapiten i ponajbolji igrač, Krunić, lepim golom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat u 79. minutu. Bilo je još par dobro započetih, ali loše završenih akcija na obe strane. Zaključak je da su prisutni gledaoci videli sasvim dobru predstavu. Gosti su odigrali prilično korektno, pa se čini da su bez potrebe dobili čak 4 žuta kartona. Sa nova 3 boda Miločajac će poslednje kolo i gostovanje u Progorelica sačekati  na trećoj poziciji. Bez obzira na ishod tog meča, u Miločaju mogu biti zadovoljni jesenjom polusezonom, jednom od najuspešnijih u poslednjih 20-ak godina. Radnik će u poslednjem kolu dočekati  ekipu Rudara iz Baljevca, u derbiju Ibarske doline.

 

Pogled sa centralne tribine

Miločajac - Radnik (Ušće) 4:2 (1.0)

sudije: Derdemez (glavni), Šutković (1. pomoćni) i Husović(2. pomoćni), svi iz Novog Pazara, delegat Mihajlović (Baljevac na Ibru). Žuti kartoni: Šiljković (Miločajac), Mladenović, A. Đorđević, Dražović i Bojanić (Radnik).

Miločajac: Đorđević(Gojković)- Gračanac, Šiljković, A. Grujičić (kapiten), Marinković- Danilović, Laković, Bulatović (Trifunović), Grujić-Stojanović (M. Grujičić) i Nikolić (Gavrilović), trener Tasić.

Radnik: Aleksić, Veselinović, Topalović, Gajović, Krunić, Veselić, Mladenović, Đorđević A. Andrić, Đorđević S., Dražović. Igrao još Bojanić  trener Mladenović.


Miločajac 4 : 2 Radnik
Rudar 1 : 2 Omladinac (NS)
Ibar 2 : 1 Koštampolje
Proleter 2 : 0 Karađorđe
OFK Ras 9 : 0 Zvezda
Morava (M) 0 : 0 OFK Progorelica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (V) 11 7 2 2 23
2 OFK Ras (-1) 11 7 2 2 22
3 Miločajac 11 6 2 3 20
4 Morava (M) 11 5 4 2 19
5 OFK Progorelica 11 5 4 2 19
6 Ibar 11 4 3 4 15
7 Omladinac (NS) 11 4 2 5 14
8 Radnik 11 4 1 6 13
9 Proleter (-8) 12 6 2 4 12
10 Koštampolje 11 3 3 5 12
11 Rudar 11 4 0 7 12
12 Karađorđe (-1) 11 2 0 9 5
13 Zvezda (-5) 11 1 3 7 1