XS
SM
MD
LG

AGMK u finalu Kupa Uzbekistana

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Trener Aleksandar Stojmirović se uveliko odomaćio u Uzbekistanu i posle Navbahara, uspešno radi sa fudbalerima AGMK. Igraju na tri fronta, pred njima je zgusnut kalendar takmičenja i za mesec dana odigraće osam utakmica u tri različita takmičenja. Načinili su istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu azijske Lige Šampiona. U kvalifikacijama su, između ostalih, izbacili katarski Al Arabiju na gostovanju. U grupi nisu startovali prema očekivanjima i upisali su dva poraza. Neuspehe su doživeli, prema očekivanjima, od arabijskog Al Itihada, u kome igraju velika imana kao što su Benzema, Fabinjo, Kante… Nadali su se da mogu više uraditi u odmeravanju snaga sa Air Force iz Iraka.

- Za prolaz u narednu rundu Lige šampiona šanse i dalje postoje, ali problem je zgusnut kalendar, obaveze u kupu i prvenstvu. Svaka 3-4 dana igramo utakmice i u postojećim okolnostima teško je oporaviti i pripremiti igrače za naredni meč. Prošli smo u finale nacionalnog kupa pobedom nad mojim bivšim klubom Navbahorom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3). Finale se igra 12. novembra sa Nasafom. Bila je to fizički i taktički iscrpljujući meč, rival je igrao otvoreno, u visokom tempu, pokrivali su prostor i dobro se branili. Oni nam leže i na prethodne dve utakmice sa njima imamo pobedu i remi. U prvenstvu smo trenutno peti i četvrta pozicija nam polako izmiče. Ostaje šansa da se plasiramo u Ligu šampiona naredne sezone ukoliko osvojimo kup, koji nam garantuje grupnu fazu elitnog takmičenja - objašnjava Stojmirović.

Mladi stručnjak se nada još jednoj uspešnoj sezoni u ovoj dalekoj srednjeazijskoj zemlji. U međuvremenu je postao predavač u fudbalskom savezu za "B" nivo trenerske struke. Nagovestio je mogućnost saradnje edukacionih centara FS Srbije i Uzbekistana.