XS
SM
MD
LG
18.10.2023 Administrator

Stručni ugao: Pomešanih osećanja na auto-putu za Nemačku

Proslava igrača Srbije nakon trijumfa nad Crnom Gorom - foto: FSS/facebook.com/FudbalskiSavezSrbije

Fudbalska reprezentacija Srbije je juče u Beogradu, u svojoj pretposlednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pobedila Crnu Goru sa 3:1, po običaju, najviše zahvaljujući asistentu i strelcu Dušanu Tadiću i golgeteru Aleksandru Mitroviću.

Njih dvojica su srasli kao nokat i meso i čim se razdvoje, kao u Mađarskoj, sledi poraz i krah. Taj pomalo neočekivan potez selektora, Dragana Stojkovića Piksija, da Tadića ostavi na klupi, čitava nacija nije baš najbolje razumela, kao i sami igrači na terenu. Srećom pa je Piksi urgentno Tadića vratio u tim, iako se broj "10" koji je i sam nosio, retko menjaju ili ostavljaju na klupi za rezerve.

Setimo se samo sa koliko je golova asistencija i truda (krvavog lica), Dušan Tadić, doprineo da stignemo i na Svetsko prvenstvo u Rusija-2018., a on asistencijom i Mitrović egzekucijom, u Portugalu, kad smo otišli na Svetsko prvenstvo u Katar-2022.

U novembru nam u goste dolazi, već davno otpisana Bugarska i treba da se dogodi pravo čudo da ne odigramo makar nerešeno, ukoliko Crna Gora pobedi Litvaniju i Mađarsku.

U ovim kvalifikacijama, opšti je utisak, ne blistamo i uglavnom na individualne i zajedničke partiture tandema Tadić-Mitrović se dočepasmo auto-puta koji vodi na EP i Nemačku. Osećanja i očekivanja su nam pomešana. Nadajmo se najboljem.

Autor: Svetozar Čiča