XS
SM
MD
LG

Startovalo prvenstvo Prve A lige Srbije u vaterpolu

Miloš Brkljač je sada trener Bečejaca - foto: V. Jankov

Pobeda vaterpolista Bečeja na startu nove sezone Prve A lige Srbije protov favorizovanog Spartaka iz Subotice, koga sa ivice bazena predvodi iskusn Anto Vasović. Konačan rezultat je 9:8, a moglo je biti ubedljivije, jer su Bečejci pet minuta pre kraja vodili sa 9:4, ali i nerešeno, jer su Subotičani 15 sekundi pre kraja imali napad i mogli da izjednače.

Valja napomanuti da su Bečejci u novu sezonu ušli za znatno izmenjenim sastavom. Kao prvo, trener je Miloš Brkljač, koji je „pekao zanat“ minule sezone uz Gorana Krstonošića. Od igrača nema Vladimira Korovljeva, koji je prestao sa aktivnim igranjem i ostaje u vaterpolu kao sudija, mladi reprezentativac Luka Bošković je prešao u novosadsku Vojvodinu, a golman Aleksandar Murašov se vratio u Rusiju, dok Vladimir Kuprešak, Nikola Krstonošić i Viktor Mesaroš imaju obaveze na fakultetu, uz obećanje da ću se u drugom delu prvenstva staviti na raspolaganju. Iz Valjeva su stigli Dimitrije Jovanović i Nemanja Milošević, ali protiv Spartaka nisu mogli da igraju, jer o njihovom prelasku treba da odluči Arbitražna komisija VSS. Novajlija je i Rus Artem Matveev. Igračku prazninu popunili su igrači 2009. godišta, tako da su Bečejci jedna od najmlađih ekipa u prvoligaškom A karavanu, koji je, uzgred rečeno, gotovo revijalnog karaktera, pošto ima samo osam ekipa i niko ne ispada, a naredne sezone će se uključiti još dva kluba.

Što se premijerne utakmice tiče, Bečejci su bili hendikepirani  neigranjem dvojice pomenutih Valjevaca, a u prvoj četvrtini su ostali, zbog nepravilne izmene, bez centra Ivana Sirotanovića. I pored toga, zahvaljujući dobroj igri u odbrani, Bečejci su stekli prednost od 6:2 početkom treće četvrtine, a pet minuta pre kraj, već smo rekli, imali su pet golova prednosti (9:4). Međutim, mali fond iskusnijih igrača i neiskustvo ostalih doprineli su da se prednost „topila“, ali na svu sreću nije i „istopila“.

Narednog vikenda se ne igra drugo kolo, a za dve nedelje Bečejci gostuju u Šapcu i sastju se sa Savom.

Bečej - Spartak  9:8 (3:2, 2:0, 1:2, 3:4)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena SC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 100. Sudije: Vladimir Šukić i Igor Virijević (obojica iz Zrenjanina). Isključenja: Bečej 9, Spartak 8. Peterci: Bečej 4(3), Spartak 1(0).

Bečej: Stojanov, V. Ivanović, Sirotanović 1, Ićitović 2, Popov 1, Mrkšić, Pejaković, F. Kovačev 2, U. Kovačev, Vuković 3, Tomašev, Maneev, B. Ivanović, Lovčević.

Spertak: Strahinja, Varkulja, Vasović 4, Ivković, Lovadinov, Ugarković, Jarić, Konatar 3, Talaja, Stojanović 1, Imrić, Milošević, Mickić.

V.Jankov


1 .kolo Prva A liga
Sava 12 : 9 ŽAK
Bečej 9 : 8 Spartak Patent CO
Beograd 13 : 9 Mladost
Zemun 12 : 10 Banjica
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Beograd 1 1 0 0 0 3
2 Sava 1 1 0 0 0 3
3 Zemun 1 1 0 0 0 3
4 Bečej 1 1 0 0 0 3
5 Spartak Patent CO 1 0 0 0 1 0
6 Banjica 1 0 0 0 1 0
7 ŽAK 1 0 0 0 1 0
8 Mladost 1 0 0 0 1 0