XS
SM
MD
LG

Vaščuk sa Estonijom, trio Zmajeva sa Orlićima

Izabranici gospodina Marka Savića na veoma dobar način su počeli aktuelnu sezonu i posle 11. kola Super lige Srbije nalaze se na visokom petom mestu sa 16 bodova.

Dobre partije nisu prošle nezapaženo te su na adresu fudbalskog kluba Voždovac stigli pozivi u reprezentativne selekcije za Bogdana Vaščuka, Andriju Katića, Aleksu Matića i Matiju Mitrovića.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, izrazio je zadovoljstvo zbog poziva u državne timove, kao i nadu da će ih u budućnosti biti još više.

„Još jedan reprezentativni prozor i veliki broj, pre svega mladih, igrača ima obaveze u nacionalnim selekcijama. To znači da su momci koji su ponovo pozvani opravdali očekivanja na prošlim okupljanjima, da se ozbiljno računa na njih i da su zadržali nivo kvalitetnih igara“, rekao je direktor Zmajeva i dodao:

„Iskren da budem, očekivao sam pozive i za još neke od naših mladih igrača, jer standardno igraju u timu koji pravi dobre rezultate i ostavili su dobar utisak u proteklom periodu, tu pre svih mislim na Nikolu Zečevića i Uroša Đurđevića. Bogdan Vaščuk je i ranije bio A reprezentativac svoje zemlje, došao je u klub gde je oživeo svoju karijeru i počeo da pokazuje kvalitet koji neosporno poseduje i s pravom je pozvan u najbolji tim svoje zemlje. Ovi pozivi su još jedna potvrda kvalitetnog rada i nastavićemo tako i dalje“.

Fudbaler iz Estonije u letnjem prelaznom roku pojačao je redove Zmajeva, a do sada je idigrao 11 utakmica u dresu sa državnim grbom.

„Redovno sam u kontaktu sa selektorom, računaju na mene kada god sam fit, tako da očekivao sam poziv i nisam iznenađen. Drago mi je što mogu da pomognem timu. Kao i uvek, sa reprezentacijom su teške utakmice, ali mi smo spremni za ove mečeve i nadamo se da ćemo pobediti“, rekao je Vaščuk.

Estonija će u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine dočekati 13. oktobra selekciju Azerbejdžana, a četiri dana kasnije u prijateljskom meču odmeriće snage sa Tajlandom.

Dvadesetosmogodišnji vezista nedavno je postigao pobedonosni pogodak u trijumfu nad Novim Pazarom, a istakao je da mu boravak u Srbiji izuzetno prija.

„Na Voždovcu se osećam kao kod kuće, saigrači i treneri mi mnogo pomažu i zaista uživam ovde. Nije mi bitno ko daje golove, najvažnije je da osvojimo tri boda i idemo napred, sve radimo kao tim. Moja porodica je srećna u Srbiji i mnogo uživamo, tako da je za sada sve savršeno“, poručio je estonski reprezentativac.

Mladu reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacioni dueli za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade, 12. oktobra gostuje Engleskoj, dok  četiri dana kasnije ide na megdan Severnoj Irskoj, a selektor Orlića, gospodin Dušan Đorđević, za tu priliku računa na tri igrača Voždovca.

Kao i u prethodnih nekoliko navrata, poziv je zaradio i najstandardniji u timu iz Braće Jerković, Katić.

„Očekuju nas dve kvalifikacione utakmice za plasman na kontinentalni šampionat. Oba protivnika su veoma kvalitetna, Engleska pripada kremu svetskog fudbala, vrhunska reprezentacija, ne treba puno trošiti reči o njima. O reprezentaciji Severne Irske ne znam previše, ali svakako je fokus na Gordom albionu pošto su nam oni prvi naredni rival“, rekao je čuvar mreže i dodao:

„Na spisku je grupa igrača koja je već duže vreme na okupu, imamo svoj sistem rada, poznajemo se i mislim da će nam ove dve utakmice biti prilika da odmerimo snage sa dva jaka protivnika, a pokušaćemo da osvojimo što više bodova. Iz Voždovca su pozvana tri igrača što je super stvar za klub, ali i za nas lično, jer nam to pokazuje da smo na dobrom putu i da radimo kako treba“.

Matić, koji je tokom prethodnog okupljanja mlade selekcije naše zemlje ostvario debitanski nastup, ispunio je očekivanja i ponovo se našao na spisku Orlića.

„Prelep je osećaj upisati debi u dresu mlade reprezentacije. Pobeda u novom ciklusu kvalifikacja je još više povećala zadovoljstvo i počeli smo misiju onako kako smo želeli. Sada na red dolaze utakmice sa Engleskom i Severnom Irskom, biće to veliki izazovi za nas, ali nadam se da ćemo pokazati sav svoj kvalitet i uspeti da izvučemo pozitivan rezultat sa Ostrva“, kazao je fudbaler Zmajeva.

Novi poziv u državni tim zaradio je i Mitrović, a kretivni vezista tima sa Dušanovca mogao bi u oktobarskom prozoru da zabeleži prvi nastup u državnim grbom.

„Osećaj je stvarno prelep, mnogo sam srećan sto sam ponovo dobio poziv u reprezentaciju. Zadovoljan sam kako je prošlo prethodno okupljanje, nisam imao tremu tad, nemam je ni sad. Najveći utisak sa prošlog okupljanja bio je veoma visok nivo igrča koji su u naconalnoj selekciji. Stručni štab i igrači su me super prihvatili, što mi je mnogo pomoglo“, zaključio je igrač Voždovca.


Vojvodina 3 : 2 TSC
Čukarički 3 : 2 Partizan
Novi Pazar 2 : 2 Radnički (N)
Voždovac 1 : 2 Radnički 1923
Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Mladost (L) 1 : 2 IMT
Napredak 0 : 2 Radnik
Crvena zvezda 3 : 0 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 2 3 77
2 Partizan 30 22 4 4 70
3 TSC 30 17 9 4 60
4 Vojvodina 30 14 8 8 50
5 Radnički 1923 30 16 2 12 50
6 Čukarički 30 13 9 8 48
7 Mladost (L) 30 11 7 12 40
8 Napredak 30 11 6 13 39
9 Novi Pazar 30 10 6 14 36
10 Spartak ŽK 30 10 4 16 34
11 Radnički (N) 30 9 6 15 33
12 IMT 30 9 5 16 32
13 Javor Matis 30 9 4 17 31
14 Voždovac 30 7 9 14 30
15 Železničar 30 7 5 18 26
16 Radnik 30 3 8 19 17