XS
SM
MD
LG

Rapsodija Miločajca u drugom poluvremenu

Radost nakon drugog gola Miločajca

Miločajac je nastavio seriju pobeda na svom terenu, pre svega zahvaljujući odličnom izdanju u drugih 45 minuta. Domaći trener nije mogao da računa na duže povređenog Danilovića, ali ovog puta ni na Miodragovića, a zna se koliko je njegova uloga bitna u veznom redu Miločajca. Stoga se pre meča uvukla blaga zebnja među najvernije domaće simpatizere, pokazaće se neopravdano. Imali su i gosti nekih izostanaka, ali su u prvom poluvremenu pružili sasvim dobru partiju.

Mladost je prva zapretila u 8. minutu, kada je Šiljković nedovoljno dobro intervenisao (retka pojava), u šansi se našao Živanović, ali je šutirao visoko preko gola. U 10. minutu odlični Bulatović daje dobar pas iza štopera gostiju, Stojanović utrčava u šesnaesterac, ali u odsudnom trenutku sebi daje jači for, što je iskusni Gavrilović iskoristio, i u padu intervenisao. Tri minuta kasnije, solidno je šutirao vezista gostiju, Županjac, ali iznad prečke. Ubrzo je došlo do promene rezultata. Gradio je akciju brzonogi Nikolić, uključio u istu Bulatovića, a ovaj je prihvatio loptu na oko 23-24 metra, snažno raspalio po njoj i pogodio gornji desni ugao gola Vrdilaca. U toku je bio 15. minut, i na taj način je ubrizgana prva doza samopouzdanja domaćim igračima. Za drugu dozu zaslužan je bio mladi golman Đorđević, 2 minuta nakon vođstva. Naime, nije se radost domaćih ni stišala, dosuđen je penal za goste. Jedna oštra lopta sa desnog krila pogodila je u ruku A. Grujičića, arbitar je energično pokazao na belu tačku, a mi ostavljamo nadležnima da procene ispravnost ove odluke. Ako smemo primetiti, dosta je simptomatično da je kod par igranja rukom igrača gostiju na sredini terena, koja su mnogo lakše mogla biti izbegnuta nego u Grujičićevom slučaju, pištaljka arbitra ostajala nema. Penal je izveo štoper Mladosti Obradović, gađao je levi donji ugao, ali je mladi golman Miločajca maestralno odbranio. Imao je Miločajac slobodan udarac u 34. minutu iz dobre pozicije, ali je šut Gračanca, Gavrilović lako osujetio. Mladost još jednom preti u 37. minutu, kada odličnim protokom lopta stiže na levi bok, Živanović ulazi u kazneni prostor, ali iz izgledne pozicije traljavo šutira pored gola. Poslednja zanimljiva situacija usledila je 3 minuta kasnije. Nikolić je glavom proigrao Stojanovića, ovaj se našao ispred gostujućeg golmana, ali mu je defanzivac Mladosti zasmetao, pa je šut više ličio na lob udarac, i završio je preko gola.

U drugom delu na terenu je postojao samo domaći tim. Gosti su pali, da li usled deficita snage, ili nedostatka volje, pitanje je za njihov stručni štab. Meč je prelomljen u 57. minutu nakon filigranske akcije koju je započeo Gračanac, nastavio Grujić sjajnim pasom desno za Nikolića, ovaj je kao tane uleteo u šesnaesterac, i sa 13-14 metara iskosa, rezantnim prizemnim šutem gađao suprotni, desni ugao gola Mladosti. Pogodio je "malu" mrežu, za veliku radost domaćih igrača, ali su i navijači na terasi gromoglasno proslavili pogodak. Mogao je Miločajac u naredna 3-4 minuta da potpuno slomi grogiranog rivala. Najpre je šut glavom Bulatovića, sa 5-6 metara iskosa Gavrilović odbranio, da bi minut kasnije nakon odličnog pasa Grujića, Bulatović sjajno ušao sa levog krila do gol-aut linije, odakle je školskim povratnim pasom spojio sa golom Nikolića, koji je sa 6-7 metara prebacio gol već savladanog Gavrilovića. Bio je to 61. minut, kada Nikolić nije uspeo, ali se 12 minuta kasnije sjajnom asistencijom revanširao Bulatoviću. U 65. minutu u igru je ušao M. Grujičić, da bi se već nakon 3 minuta upisao u strelce. Nakon kornera sa leve strane loptu je na drugoj stativi prihvatio A. Grujičić, prosledio je istu do svog rođaka, ovaj se sjajno snašao, obišao čuvara mreže, i iz neposredne blizine zakucao loptu u gol. Već smo pomenuli da je Nikolić osim gola, bio i asistent, tako ta u 73. minutu Bulatoviću nije bilo teško da se drugi put upiše u strelce, nakon Nikolićevog pasa. Mogli su domaći još koji put pogoditi mrežu Mladosti, konkretno M. Grujičić nakon sjajnog prodora i pasa izvanrednog levog beka Bankovića u 77. minutu, ili nakon svoje majstorije u 84. minutu, zafalilo mu je, ipak malo preciznosti. Takođe, borbeni 16-ogodišnji Laković, je zakasnio da loptu gurne u praznu mrežu nakon novog dodavanja Nikolića. Mladost je do počasnog gola došla 5 minuta pre kraja, lepim golom rezerviste Vulovića, koji je sa 20-ak metara pogodio levi ugao gola Miločajca. I ovaj matine je protekao u lepoj atmosferi, mada su razloga za zadovoljstvo imali samo domaći navijači. Novom pobedom Miločajac je ostao u gornjem delu tabele, gde će sačekati teško gostovanje u Pečenogu. Izuzetno korektnoj ekipi iz Vrdila želimo više sreće u narednim kolima.

Stavljena tačka na "I"

Miločajac - Mladost (Vrdila) 4:1 (1:0)

Teren u Miločaju, gledalaca oko 100. Strelci: Bulatović u 15. i 73. minutu, Nikolić u 57. minutu i M. Grujićić u 68. minutu za Miločajac, a Vulović u 85. minutu za Mladost. Žuti kartoni: A.Grujičić i Stojanović (Miločajac)

Miločajac: Đorđević (bonus) - Marinković, Šiljković, A. Grujičić-kapiten (od 80. minuta Trifunović), Banković-Gračanac, Laković (bonus), Bulatović, Grujić, Nikolić-Stojanović (od 65. minuta M. Grujičić), trener Tasić.

Mladost (Vrdila): Gavrilović, Petrić - kapiten, Ivanović (od 82 minuta Spasojević), Biorac, Obradović, Bojanić, Županjac, Erak, Zrnzević, Jović (od 82. minuta Tijodorović), Živanović(od 68. minuta Vulović), trener Milić.


Koštampolje 3 : 0 Karađorđe
Omladinac (NS) 4 : 0 Zvezda
Radnik 2 : 1 OFK Progorelica
Rudar 0 : 6 Morava (M)
Ibar 2 : 1 OFK Ras
Borac (V) 4 : 3 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (V) 6 5 0 1 15
2 Morava (M) 5 4 0 1 12
3 Ibar 6 3 1 2 10
4 OFK Progorelica 5 3 1 1 10
5 Miločajac 5 3 1 1 10
6 OFK Ras (-1) 5 3 0 2 8
7 Proleter 6 2 2 2 8
8 Omladinac (NS) 6 2 1 3 7
9 Koštampolje 6 1 3 2 6
10 Radnik 6 2 0 4 6
11 Rudar 6 2 0 4 6
12 Zvezda 5 1 1 3 4
13 Karađorđe (-1) 5 0 0 5 -1