XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Inđija - Omladinac (Novi Bаnovci) 5:2
Još jednu uspešnu proveru imali su fudbaleri Inđije na veštačkoj travi Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Ovoga puta protivnik je bio Omladinac iz obližnjih Novih Banovaca, član Vojvođanske fudbalske lige Zapad. U utakmici punoj žestokog tempa koji su nametnuli igrači inđijskog prvoligaša viđeno je sijaset brzih akcija, dobro izvedenih kombinacija. Čak sedam puta golmani su vadili loptu iz mreže što je doprinelo da ukupan utisak o utakmici bude još povoljniji.

Igrali su fudbaleri Inđije agresivno od samog početka. Brzim kombinacijama su osvajali teren, stvarali šanse ali i dosta promašivali. Do vođstva su došli u 37.minutu. Lemajić je bio na pravom mestu i manirom rasnog strelca savladao nemoćnog Jagodića. Novajlija u timu Inđije Mikica Košutić povećao je vođstvo u 33.minutu. Rezantnim udarcem iskosa sa desne strane pogodio je suprotan ugao gola Novobanovčana. Pri kraju poluvremena Omladinac je iskoristio trenutke opuštanja inđijskih fudbalera i najpre, preko Pejčinovića, smanjio vođstvo Inđije a potom i izjednačio. Stanivuković, koji je na golu zamenio iskusnog Milinovića, nesmotreno je ispustio loptu koju je već imao u rukama, pravo na noge Jovanoviću kome nije bilo teško da zatrese mrežu. U poslednjem minutu prvog poluvremena Košutić je lepim pogotkom sprečio neugodno iznenađenje.

Dosta kritike na račun igre imao je u poluvremenu trener Inđije Zoran Govedarica. Zamerio je svojim pulenima na preteranoj indolenstnosti, preranom opuštanju, zahtevajući punu angažovanost do kraja.

Imale su reči kritike uticaja pa su zeleno-beli u drugom poluvremenu zaigrali puno angažovanije, borbenije i sigurnije. Košutić je u 68. minutu lepo prodro po levoj strani i postigao svoj treći pogodak na utakmici najavivši na taj način lepe realizatorske sposonosti. Konačan rezultat postavio je Dušan Ivković nakon akcije navalnog reda koja je tekla po levoj strani terena.

Šef stručnog štaba Inđije Zoran Govedarica, iako zadovoljan rezultatom, imao je određenih primedbi na način igre, naročito na završnicu napada.

„Iako smo postigli pet pogodaka ne možemo biti zadovoljni. Imali smo punu dominaciju, naročito u prvom delu utakmice. Dominirali smo terenom, stvarali prilike, ali i promašivali. Nedopustivo je da se pored toliko stvorenih prilika ne iskoristi dobar deo. Ovo je samo dokaz da još nismo u potpunosti spremni. Na svu sreću ima dovoljno vremena da se do početka prvenstvene trke sve postavi na svoje mesto. Kroz ovakve utakmice upravo proveravamo mogućnosti i otkrivamo slabosti koje ćemo u hodu otklanjati. Zamerio sam pojedincima na preranom opuštnju, insistirajući na ozbiljnom pristupu do kraja, bez obzira na karakter utakmice. Imaćemo dovoljno prostora da se posvetimo uigravanju. Kroz zakazane utakmice uigravaćemo se za ono što nas od starta prolećnog dela očekuje”, izjavio je nakon utakmice Govedarica.

Stаrа Pаzovа, igrаlište SRC Kućа fudbаlа. Gledаlаcа: 50. Sudijа: Dejаn Sаntrаč ( Pаvliš ). Strelci: Lemаjić u 31, Košutiću 33, 45 i 68, Ivković u 88. min zа Inđiju. Pejčinović u 37, Jovаnović u 43. min zа Omlаdinаc.

INĐIJA: Milinović, Mijаilović, Dukаnаc, Tomčić, Živković, Tomаnović, Krivokućа, Ivković, Košutić, Dimitrov, Lemаjić. Igrаli su još: Stаnivuković, Jаkovljević, Lаzаreski, Zelić, Dubаjić.

OMLADINAC: Jаgodić, Ilić, G. Lukić, Kаlаbа, Čukvаs, Mirosаvljević, Hаkаč, B. Stefаnović, Pejčinović, S. Stefаnović, Jovаnović. Igrаli su još: Mitrović, M. Lukić, Simić, Medić, Šljepicа, Jelić, Kovаčević, Rusmir, Vesić, Mrаčаjаc, Grčić.