XS
SM
MD
LG

U Trsteniku održan peti po redu Međunarodni "Blanik kup"

Svečano otvaranje Međunarodnog "Blanik kupa" u Trsteniku - foto: D.Ivanović

Tradicionalni peti po redu Međunarodni kamp "Blanik kup" u preciznom sletanju održan je na trsteničkom Aerodromu po lepom vremenu i posetu velikog broja ljubitelja ove manifestacije. Učestvovalo je 50 takmičara iz 9 zemalja, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, Rusije, Ukrajine i Poljske. Organizator Međunarodnog "Blanik kupa" bio je trstenički Aero klub a takmičenje se odvijalo u profesionalnoj i motivacionoj kategoriji.

Ovogodišnje takmičenje bilo je najmasovnije po broju učesnika ali i po kvalitetu takmičara i prevazišlo je očekivanja u Aero klubu, kaže predsednik ovog kluba Goran Bošković. Manifestaciju je svečano otvorila i poželela vedro nebo i uspeh na ovom takmičenju predsednica opštine Trstenik Milena Turk. Održavanje Međunarodnog "Blanik kupa" pomogli su opština Trstenik, njen Sportski savez i Vazduhoplovni savez Srbije.

"Podelom pehara i diploma najboljim takmičarima završena je ova manifestacija bilo je sve fer i korektno, razmena iskustava sa vazduhoplovcima iz regiona, popularizacija vazduhoplovstva kod mladih i na kraju lepo druženje", kaže Goran Bošković i dodaje da je bilo lepo i zabavno i da će tako biti i naredne godine.

"Hvala svim učesnicima, pobednicima čestitam a nadam se da su bili zadovoljni i brojni posetioci manifestacije. Isto tako želim da se zahvalim opštini Trstenik, Sportskom savezu Trstenik i naravno Vazduhoplovnom savezu Srbije koji su pomogli organizaciju ovogofišnjeg Međunarodnog "Blanik kupa", rekao nam je na kraju Goran Bošković.