XS
SM
MD
LG

Karađorđe pao u Miločaju

Trenuci nakon gola

Miločajac je upisao bitnu pobedu i to je u ovom trenutku najvažnije za sve koji vole ovaj klub. Najavili smo da je ekipa Karađorđa sastavljena od kvalitetnih, ali izuzev kapitena Vujisića, veoma mladih, i za seniorski fudbal neiskusnih momaka. Toj činjenici ponovo su platili danak, iako su po igri u prvom poluvremenu zaslužili više od minimalnog poraza.

Domaćin je u meč ušao bez standardnih Danilovića (povreda) i Grujića (suspenzija), pa su se u startnoj postavi našli oporavljeni Grujičić i 17-ogodišnji Laković, kome je to bio prvi start u seniorskoj konkurenciji. Meč je odigran po suncu koje je pržilo 90 i kusur minuta, kao da je zaboravilo da  je septembar uveliko zašao u svoju drugu polovinu. Prvi deo pripao je gostima, iako je domaćin prvi zapretio. Igrao se 5. minut, kada je M.Grujičić odlično proigrao Bulatovića na desnoj strani, ali je golman gostiju istrčao na vreme i uspeo da otkloni opasnost. Nakon toga beležimo dve školski izvedene akcije Karađorđa, obe po istom scenariju - proigravanje na levo krilo, proboj, ulazak u šesnaesterac i povratni pas, falio je samo završni udarac (u 8. minutu igrač na drugoj stativi je promašio loptu, a u 14. minutu šutirao pored gola). Iako nisu blistali, mogli su i domaći do gola u u 26. minutu, kada je odlični bek Banković centrirao sa leve aut - linije, pravo na glavu Grujičiću, ali je lopta nakon njegovog šuta iz odlične pozicije završila iznad prečke. Gosti su ozbiljno zapretili i u 32. minutu, kada je njihov napadač iz neposredne blizine, istina iskosa, pogodio golmana Đorđevića, od koga se lopta odbila u korner.

Verovali su domaći navijači da će Miločajac zaigrati bolje u nastavku, što se i obistinilo. Od starta su krenuli žustrije i to im se odmah isplatilo. U 47. minutu, korner sa leve strane odlično je izveo Bulatović, pronašao je Gračanca koji je snažno šutirao glavom, lopta je kačila golmana Kosanovića, ali je na sreću domaćih završila u "maloj mreži", desnog ugla gola Karađorđa. Bilo je to veliko olakšanje za domaće pristalice, koje su ipak morale da strepe sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. U 50. minutu našli su se u odličnoj poziciji, najpre Bulatović, pa Nikolić, koji nisu uspeli da uguraju loptu u gol. 63. minut donosi slobodan udarac za goste sa 18-19 metara, no "živi zid" je obavio svoju funkciju, ublaživši jačinu šuta, i tako pomogao golmanu Đorđeviću. Mogao je Miločajac da prelomi meč pet minuta kasnije. Dve kontre u kojima su akteri bili M.Grujičić, Gračanac i Bulatović odlično su izvedene, ali završni udarac nije bio adekvatan ili je izostao. Zapretili su gosti još jednom ozbiljnije, igrao se 77. minut, gostujući igrač je ušao sa desne strane u šesnaesterac, ali je šutirao pokraj desne stative. Minut kasnije, ponovo na drugoj strani prete u istoj akciji Bulatović i Nikolić bez uspeha. Vrhunac uzbuđenja usledio je u 83. minutu. Korner za Miločajac odlično je izveden, usledilo je, čini se, evidentno povlačenje i obaranje Grujičića koji je krenuo na centaršut, ali umesto penala pukla je opasna kontra Karađorđa, koju je mladi Laković uspeo da zaustavi i otvori rekontru Miločajca, koja je rezultirala sjajnim pasom ka Grujičiću, ovaj se našao sam ispred Kosanovića, koji je, iako se činilo da je mat neizbežan, ipak zaustavio njegov šut. Suđenje nije uticalo na ishod, ali je bilo nekoliko bizarnih odluka, netaktičnosti i kašnjenja kod presuđivanja, što se baš i nije dopalo onim najzagriženijim simpatizerima domaćih. Do kraja meča nije bilo značajnijih prilika, pa su domaći fudbaleri sačuvali prednost i upisali treći trijumf u četiri kola.

Domaća publika je odahnula tek nakon poslednjeg zvižduka arbitra. Iako nisu uživali u prvom delu, u nastavku meča videli su dosta agilnije izdanje Tasićevih izabranika. Premda je ovo kolektivni sport, mora se istaći učinak Miodragovića, koji je ponovo odigrao bez greške i uz strelca Gračanca sigurno je junak ove pobede, premda su se svi trudili. Karađorđe je pao teškom mukom, a njihovim mladim igračima želimo više sreće u nastavku lige. Naš tim je upisao deseti bod, odličan učinak pred seriju teških mečeva, a prvi naredni sledi u Vranešima. Za ljubitelje istorije fudbala, podatak koji nije bez značaja - ovo je drugi najuspešniji start ikada u ovom rangu za  Miločajac. Bolje je bilo jedino pre 35 godina, kada je vezano 5 startnih pobeda.

Pogled iz lože

Miločajac - Karađorđe 1:0

Teren u Miločaju, gledalaca 100. Strelac: Gračanac u 47. minutu. Žuti kartoni: Šiljković, Miodragović, M.Grujičić, Laković (Miločajac), Dimitrijević, Čingelić, Trajčev i Vuksanović (Karađorđe)

Miločajac: Đorđević - Marinković, Šiljković, A. Grujičić, Banković - Miodragović, Gračanac, Laković, Bulatović, Nikolić - M. Grujičić, igrali su još Stojanović i Trifunović, trener Tasić.
Karađorđe: Kosanović, Jablanović, Dimitrijević (Tankosić), Čingelić, Kojović, Novaković, Vujisić (kapiten), Bojović, Trajčev (Gašović), Vuksanović, Obradović, trener Sekulić.


Miločajac 1 : 0 Karađorđe
Koštampolje 1 : 1 OFK Progorelica
Omladinac (NS) 2 : 0 Morava (M)
Radnik 3 : 0 OFK Ras
Rudar 3 : 1 Proleter
Ibar 3 : 0 Borac (V)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Miločajac 4 3 1 0 10
2 Borac (V) 4 3 0 1 9
3 Ibar 4 2 1 1 7
4 OFK Progorelica 3 2 1 0 7
5 Morava (M) 3 2 0 1 6
6 Rudar 4 2 0 2 6
7 Proleter 4 1 2 1 5
8 OFK Ras (-1) 3 2 0 1 5
9 Omladinac (NS) 4 1 1 2 4
10 Zvezda 3 1 0 2 3
11 Radnik 4 1 0 3 3
12 Koštampolje 4 0 2 2 2
13 Karađorđe 4 0 0 4 0