XS
SM
MD
LG

Biciklizam: CCN Metalac sa strancima u svet

KRALjEVO, 5. februar (Info centar).- Kraljevački biciklistički klub CCN Metalac, učestvovaće na nekoliko veoma jakih trka u Evropi i Aziji ove sezone sa strancima u ekipi! Novi sponzor, firma za prozvodnju sportske opreme CCN iz Hong Konga, omogućila je da kraljevački klub angažuje (kao amaterska ekipa) nekoliko solidnih, iskusnijih, inostranih biciklista koji će sa mladim snagama CCN Metalca učestvovati, između ostalog i na trci „Oko Irana“ od 22. do 27. maja čiji je nagradni fond 100.000 dolara!

U ekipi su dvojica Švajcaraca Lukas Kalt i Mihael Alborn, dvojica Holanđana Til van der Steg i Vouter de Grot, kao i Majkl Grouter (Novi Zeland), Rus Sergej Kudencov, Nemac Timo Šolc i Anti Sizko (Finaska). Timo Šolc je registrovan za kontinentalni brunejski profi tim CCN u kome okosnicu čine biciklisti Bruneja.

- Kombinovaćemo ekipu, od Kraljevčana računam na Marka Stankovića, Marka Polumirca i Miloša Stojanovića – kaže trener CCN Metalca Radiša Čubrić.- Već krajem u februaru odlazimo na trku „Oko Arada“ u Izrael. Preko kompanije CCN, koja će snosti i troškove putovanja, imamo pozive i za trke u Hong Kongu i Kini. Učestvaćemo sa kombinovanom ekipom i na „Beograd - Čačak“ 11. maja i trci „Kroz Srbiju“ u junu.

Čubrić ističe da je ovaj aranžman pokušaj da se pregrmi teška godina u Kraljevu koji je u ekonomskom pogledu najugroženiji grad u Srbiji:

- Nije nam cilj da stvaramo ekipu gde bi program nosili stranci. Želimo da vozači iz Kraljeva dobiju priliku da voze u inostranstvu , afirmišu se što je najvažnije nauče nešto novo. U prvom planu ostaje nam školovanje mladih, pre svega iz Kraljeva, jer naš grad ima ogromnu biciklističku tradiciju, i da u ovoj sezoni dobijemo još vozača poput Miloša Borisavljevića koji je otišao „na pozajmicu“ u belgijski Melbotek gde će voziti prvi deo sezone, Stankovića, Polumirca, Stojanovića i Vulićevića i koji će biti okosnica ekipe za trke Lige Srbije i na Prvenstvima Srbije. Imamo u klubu i bisere Jelenu Erić i Rajovića u koje moramo da ulažemo. Sa nama su i dve domaće firme „Radijator inženjering“ i „Belt“, ali i nekoliko prijatelja biciklističkog sporta, entizijasta, koji pomažu da u Kraljevu biciklizam stalno pokazuje da mu je mesto na velikoj sportskoj pozornici, ali i da se izbori za bolju poziciju u finansijskim planovima lokalne samouprave – dodao je Čubrić.