XS
SM
MD
LG

Startuje Prva liga Srbije – grupa Vojvodina za kuglaše

Trener i igrač: Milan Kaćanski - foto: V. Jankov

Prva liga Srbije - grupa Vojvodina za kuglaše počinje tokom vikenda pred nama prvenstvenu trku. To znači da je mobilno stanje u Vojvodini iz Bačkog Gradišta. Razlog više za ovakvu konstatacije leži u činjenici da kuglana u Bačkom Gradištu ne odgovara propisima ovog stepena takmičenja, pa oni treniraju i igraju kao domaćini u Novom Bečeju.

- Ovo je sedma godina naše patnje. Bili smo domaćini u Bačkoj Topoli, zatim Feketiću, a nekoliko sezona unazad u Novom Bečeju. Ima li se na umu da smo klub sa sedam svetskih prvaka, daleko većim brojem državnih šampiona, osvajačima trofeja kupa Srbije, da su nam juniori višestruki ekini prvaci Srbije, da imamo reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama, onda smo zaslužili da imamo adekvatnu kuglanu u našem selu i da utakmice prate naši suseljani. Samo zahvaljujući pomoći lokalne samouprave opstajemo u ovako teškim uslovima i zahvalni smo im na pomoći koju nam pružaju, veli trener – igrač Vojvodine iz Bačkog Gradišta Milan Kaćanski.

Pripreme za aktuelnu sezonu gradištanski kuglaši počeli su prvog avgustovskog dana. Neki igrači su iz opravdanih razloga odsutni, ali će se u periodu pred nama uključiti u rad i konkurisati za sastav.

- Nismo imali nikakvih promena. Minulu sezonu smo završili na skromnom sedmom mestu, a kako će biti ove sezone... Žreb nam nije bio naklonjen, jer smo već u prvom kolu za rivala dobili jednog od pretendenata za nasov prvaka. Gostujemo u nedelju u Kljajićevu za čiju istoimenu ekipu nastupa višestruki svetski prvak Jovan Ćalić, dodaje Milan Kaćanski.

Vojvodina u ivoj sezoni, kao iu minuloj, računa na deset kuglaša: Laslo Varga, Ivan i Stevan Vojnović, Nikola Vukadinov, Marko Erdeljan, Gabor Kurcinak, Milan Kaćanski, Hunor Radatovič, Danijel Tomić i Tibor Tot.

V. Jankov