XS
SM
MD
LG

Sloven nastavlja seriju protiv Borca, Kikinđani na popravnom protiv Naftaša, derbi u Belegišu, prvi i poslednji u Adorjanu

Vodeće ekipe na tabeli Srpske lige, Vojvodina, Tisa i OFK Kikinda doživeli su prve poraze. Kiks vodećih iskoristili su Sloven i Podunavac da im se pridruže na vrhu tabele. Kabel je bio ubedljiv protiv neprepoznatljivog Omladinca, koji je i dalje bez boda i datog gola. OFK Bačka i Borac, dve ekipe sa visokim ambicijama i dalje su bez pobede, Jedinstvo je vezalo treći poraz...Gosti i domaćini bili su podjednako uspešni (po tri pobede), postignuto je 15 golova i napadači nisu imali svoj dan.

U subotu se igraju dueli u Rumi, Kikindi, Bačkoj Palanci i Zrenjaninu.

Sloven je u nezadrživoj seriji od tri pobede, poslednja izvojevana u Elemiru govori da se novajlija dobro pripremio za iskušenja koja ga očekuju u višem rangu. Srušili su do skora neosvojivu tvrđavu u Elemiru, golovima u prvom poluvremenu, bilo je prilika i za ubedljivu pobedu. Trener Vasiljević je postavio igru tako da su gustim rasporedom onemogućili domaćina da razvije pas igru, fokusirali se i težili da budu što direktniji u zadnjoj trećini terena. Sastaju se sa neprepoznatljivim Borcem, ekipom koja je unazad 2-3 sezone uvek bila u vrhu. Imaju dobre i iskusne pojedince i više su u krizi rezultata i realizacije (postigli jedan gol).

Kikinđani su iz dva prekida primili golove, posle sjajno izvedenih kornera. Odigrali su sa Hajdukom 1912 egal utakmicu, u prvom poluvremenu imali situaciju “jedan na jedan”, pogodili prečku i u nastavku imali su periode dominacije, ali je zakazala realizacija. Sa narednim protivnikom Naftagasom odigrali su pripremnu utakmicu tako da među njima nema tajni. Znaju da goste predvode igrači u poznim godinama kao što su Švonja, Samardžić, Savković, Renić, nepredvidivu su i ne treba ih otpisivati. Trenera Šponju brine mali fond igrča, posebno nema alternativu za standardne igrače u veznom redu.

OFK Bačka je nagovestila visoke domete i dalje su bez pobede sa dva skromna remija. Imaju iskusan tim predvođen Grgićem, Gojkovićem, Radinovićem i više vrede od trenutnog položaja na tabeli. U goste dolazi tehnički potkovan, krupan i jak sastav Železničara sa Matijevićem i Osmanom, sa željom da odigraju napadački, lepršavo. Biće to sudar dve različite koncepcije, tako da je nezahvalno prognozirati rezultat.

Zrenjanici su u prethodna dva kola osvojili četiri boda, iz Šajkaša su se vratili neporaženi i ciljaju gornji deo tabele. U pitanju je mlad tim kome treba vremena da se iskažu, mada im problem mogu napraviti nerealno visoke ambicije. Pored Skrobare odmeriće snage sa 1. majom, ekipom koja je na startu iznenadila favorite. Rivali su ih podcenili i to im se obilo o glavu. Sastavljeni su uglavnom od igrača iz četvrtog ranga, kompaktni su, fizički spremni i predviđaju im uspešnu borbu za opstanak.

Nedelja je rezervisana za duele u Adorjanu, Novom Sadu, Pančevu i Belegišu.

Po imenima u Adorjanu je trebalo da se odigra derbi, ali će to biti duel prvog i poslednjeg tima na tabeli. Tisa je u Inđiji doživela prvi neuspeh (primili gol u zaustavnom vremenu) i šansa za popravni biće protiv bledih Banovčana. Domaćin nije menjao sastav, rade planski I sa skromnom ekipom prave dobre rezultate. Omladinac je angažovao iskusnog trenerskog lisca Dušana Kljajića ne bi li trgnuo i uveo u takmičarski ritam tim koji nema ni trunke samopouzdanja, a do juče su gajili šampionske ambicije. Ukoliko nastave sledi im borba za opstanak.

Kabel je iskoristio loš momenat Banovčana i pored Dunava im naneo ubedljiv poraz. Uprkos mladosti, u nedostatku favorita, rastu im ambicije i maštaju o povratku među prvoligaše. Naš narod kaže”prvo skoči pa kaži hop”, tako i Novosađani moraju biti reaniji u svojim ambicijama. Biće na testu protiv Bečeja 1918, koji nema veliki fond igrača, slavili su protiv Dinama posle dva poraza. Energetski su u prvom poluvremenu nadvisili rivala, postigli dva gola i odlučili duel. Biće jači za povratak Tomčića, ali će izostati povređeni Tomić.

Dinamo 1945 po pravilu bolje partije pruža protiv kvalitetnijih rivala i pored Tise su prekinuli niz od dve pobede. Radi se o mladoj i lepo nameštenoj ekipi trkačkih svojstava. Protiv Jedinstva su favoriti, pogotovu ako se zna da su Pazovčani u seriji od tri poraza. Ukoliko nastave sa neuspesima sledi im borba za opstanak.

Derbi se igra u Belegišu gde dolaze sve bolji Kuljani. Podunavac je nanizao tri pobede i nalazi se u grupi vodećih timova. Trener Dragan Stevanović ima na raspolaganju 15 novajlija i većinu pridošlica dobro poznaje, a angažovani su na njegov zahtev. Prevagu je protiv Jedinstva odnela duža klupa i golovi u nastavku utakmice. Pored tri trijumfa nisu primili gol i u Kuljanima imaće dostojnog rivala. Hajduk 1912 je spektakularnim golovima iz kornera nadigrao Kikinđane i tek će u narednim rundama “suvi” kvalitet pretočiti u nove bodove. Individualno su jaki i oslanjaju se na ofanzivne kvalitete Savkovića, Jovanovića, Živkovića...


Borac (Š) : Kabel
Dinamo 1945 : Tisa
Podunavac 0 : 2 OFK Bačka
OFK Kikinda 0 : 0 Radnički (Z)
GFK Sloven 6 : 0 1. Maj Ruma
Naftagas 1 : 1 Železničar (I)
Hajduk 1912 0 : 3 Omladinac
Jedinstvo (SP) 1 : 2 Bečej 1918
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 28 16 8 4 56
2 GFK Sloven 28 17 4 7 55
3 Naftagas 28 13 5 10 44
4 Kabel 27 11 9 7 42
5 OFK Kikinda 28 11 9 8 42
6 Omladinac 28 12 6 10 42
7 Radnički (Z) 28 11 9 8 42
8 Dinamo 1945 27 12 5 10 41
9 Podunavac 28 9 11 8 38
10 Bečej 1918 28 11 3 14 36
11 Borac (Š) 27 10 4 13 34
12 Tisa 27 11 1 15 34
13 Hajduk 1912 28 8 8 12 32
14 Jedinstvo (SP) 28 7 9 12 30
15 1. Maj Ruma 28 6 7 15 25
16 OFK Bačka 28 5 6 17 21