XS
SM
MD
LG
31.08.2023 epickleball.rs.

Pickleball: Zašto je globalno popularan?

Pickleball teren - foto: epickleball.rs

U svetu sporta gde dominiraju tenis, fudbal i košarka, postoji jedan skriveni dragulj koji brzo osvaja srca rekreativaca i profesionalaca širom planete - pickleball.

Ova jedinstvena kombinacija tenisa, stonog tenisa i badmintona postala je mnogo više od lokalnog američkog fenomena; to je globalni trend koji nije pokazao znakove usporavanja. Ali šta je to što čini pickleball tako privlačnim, i kako se njegova popularnost meri u brojkama saznaćemo od portala epickleball.rs

Dominacija Pickleballa

Prema USA Pickleball Association, broj aktivnih igrača u SAD je skočio sa 60,000 u 2013. na preko 3.3 miliona u 2020. godini. Ovo je neverovatan rast od preko 5400% u samo sedam godina!

Ali ova igra nije ograničena samo na SAD. Australija, Kanada, Azija i Evropa sada domaćini su brojnim turnirima i događajima. U Velikoj Britaniji, na primer, prema UK Pickleball Association, broj igrača je udvostručen u poslednje dve godine.

Zašto globalna opsesija?

Jednostavnost igre: Pickleball je lako shvatiti, lako igrati, ali teško savladati. Ovo čini igru savršenom za početnike, ali i izazovnom za iskusne igrače.

Pristupačnost: Za razliku od sportova koji zahtevaju skupu opremu ili posebne terene, pickleball se može igrati gotovo svuda. Mnogi parkovi i rekreativni centri sada nude terene za pickleball.

Socijalni aspekt: Igra je izuzetno socijalna, nudeći priliku za druženje i stvaranje novih prijateljstava. Zajedničko takmičenje i saradnja su srž igre.

Univerzalna privlačnost: Bez obzira na uzrast, pol ili kondiciju, svako može uživati u igri. Ovo je jedan od retkih sportova gde bake i deke mogu konkurisati mlađim generacijama i često ih pobediti!

Pickleball kao refleksija modernog života

U eri kada tehnologija dominira našim svakodnevnim životima, pickleball pruža savršen balans. To je prilika da se odvojimo od ekrana, da se fizički aktiviramo i ponovo povežemo s ljudima licem u lice. U svetu gde je autentična ljudska interakcija sve ređa, igre poput pickleballa pružaju priliku za povratak osnovama.