XS
SM
MD
LG
18.08.2023 Stevan Davidović

Iranci bruse formu za odlazak u Pariz

Poslednja uputstva trenera Vujovića pre početka utakmice (foto: Stevan Davidović)

Muška rukometna reprezentacija Irana, koju vodi bivši jugoslovenski reprezentativac i crnogorski trener Veselin Vujović, priprema se u Novom Bečeju za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Posle prve kontrolne utakmice u Šapcu, protiv Metaloplastike i poraza (24:22), izabranici selektora Vujovića su u novobečejskoj sportskoj hali pobedili člana Slovenačke prve lige RK Dobova, koji se nalazi na pripremama u Adi, sa ubedljivih 36:20 (19:7).

RK Dobava iz istoimenog slovenačkog sela (719 stanovnika), na samoj granici sa Hrvatskom, u opštini Brežica, ima izuzetno kvalitetan sastav,  koji se nije uplašio renomiranog protivnika i hrabro se upustio u neravnopravnu borbu. Mada je razlika bila više nego vidljiva viđena je dinamična i veoma borbena utakmica, a selektor Vujović je pružio šansu svim igračima, koji su to znalački iskoristili i svi se upisali u listu strelaca.

Do kraja priprema u Novom Bečeju reprezentacija Irana će imati još dve provere, u subotu u novobečejskoj sportskoj hali (početak 17,30) snage će odmeriti sa Partizanom iz Beograda, a u ponedeljak u Zrenjaninu igra sa domaćim superligašem Proleterom. Selekcija Irana pripreme u Novom Bečeju završava utorak, 22. avgusta.

Reprezentacija Irana - Dobova 36:20 (19:7)

Novi Bečej: Sportska hala Jedinstvo. Sudije: Radaković i Bakmaz (Novi Sad). Sedmerci: Iran 5 (5), Dobava 6 (6). Isključenja: Iran 8, Dobova 2 minuta.

Iran: Hejdarpor 1 (1),  Farhadi 1, Jahani 2, Kabirijan, Taheri 3, Jadegari 5, Siavaši, Rahnama 5, Asari 2, Širani 4 (1), Benamnia 3, Šajeste 4 (2), Rahimi, Sadedzade 2 (1), Kazad 2

Dobava: Abramovič 2, Jovanović 1, Gerjovič, Ramih 6 (4), Maslovar 3 (1), Pintar 1, Rantah, Žitković, Veršovnik, Suban, Mladkovič, Fabek 1 (1), Ferenčak 4, Kozalič, Tajnik 2, Blagojević

Piše: Stevan Davidović