XS
SM
MD
LG

Rtanj nadigrao Timok 1919 u Zaječaru

FK Timok 1919

Danas su na Gradskom stadionu u Zaječaru, u pripremnoj utakmici pred početak jesenjeg dela prvenstva, snage odmerili domaći Timok 1919 i Rtanj iz Boljevca. Gosti su prošle godine igrali Zonu „Istok“ i osvojili 30 bodova, zauzevši 10 mesto na tabeli, dok se zaječarci ponovo vraćaju u četvrti rang takmičenja odakle su i krenuli u sezoni 2018/2019 nakon formiranja novog Timoka sa prefiksom 1919 i fuzionisanjem sa Radničkim iz Lubnice.

Gosti iz Boljevca, predvođeni iskusnim trenerem Markom Terzićem, danas su nadigrali zaječarce u svakom segmentu igre i zasluženo pobedili 0:2. Razlika na terenu je bila očigledna kako u godinama tako i u iskustvu igranja u seniorskom fudbalu. Golove za Rtanj postili su Dejan Adamović u 25. minutu i Miloš Lazarević u 28. minutu igre. Zaječarci su preko Nikole Stanojevića i Lazara Jeremića pokušali da ugroze gol gostiju ali iskusni čuvar mreže Nikola Trailović (Radnički Niš, Bor, ovogodišnje pojačanje Rtnja) bio je na visini zadatka.

FK Rtanj

U današnjoj startnoj postavi Timoka 1919 našla su se samo trojica iskusnijih prvotimca, kapiten Uroš Nikolić, Marko Cvetković i Ivan Kostić, koji se vratio u rodni grad iz borske Slatine i za sada je jedino pojačanje u redovima „belih labudova“. Golman Lazar Dubljević je 2003. godište, Lazar Jeremić (2004.), Aleksandar Ilić (2005.) a u startnih 11 našli su se čak petorica mlađih omladinaca rođenih 2006. godine (Andrija Antunović, Luka Bogojević, Lazar Colić, David Trajković i Nikola Satnojević). Ako se uzme u obzir da je šansu sa klupe dobio i Stefan Jeremić (2008. godište) može se zaključiti da će Timok 1919 u narednoj sezoni definitivno imati najmlađi sastav u ligi. Da li će ovi mladi momci moći da se nose sa iskusnim ekipama iz Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Knjaževca, Negotina, Bora, Boljevca i Kladova saznaćemo na staru prvenstva koje počinje nakon Konferencije klubova Zone „Istok“ koja je zakazana za 11. avgust u 17 sati u velikoj sali Skupštine Grada Zaječara.

TIMOK 1919 – RTANJ 0:2 (0:2)

ZAJEČAR: Gaadski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca 50. Sudija: Miloš Nikolić (Zaječar). Strelci: Dejan Adamivić u 25. minutu i Miloš Lazarević u 28. minutu (Rtanj)

TIMOK 1919: Dubljević, Cvetković, Colić, Antunović, Trajković, Kostić, Bogojević, Nikolić, A. Ilić (2005), L. Jeremić, Stanojević. Igrali su još: A. Ilić (2003), Stamenković, Rangelov, S. Jeremić i Zdravković

RTANJ: N. Trailović, O. Trailović, Buzej, Orsovanović, Stanković, Dušan Adamović, Jovkić, Dejan Adamović, Cakić, Morina, Lazarević. Igrali su još: Krcić, Božinović, Petrović, Bogdanović i Dragulović