XS
SM
MD
LG

Bajro Župić novi predsednik Novog Pazara

Bajro Župić - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Kao većinu superligaša i Novi Pazar muči neizvesnost oko starta prvenstva. Nadaju se da će večeras u Saroj Pazovi definitivno biti stavljena tačka i da će moći bez tenzija i u miru da se pripremaju za prvu utakmicu.

Po nepisanom pravilu svaki prelazni rok pored Raške i Jošanice protiče burno i obeležen je velikim prometom igrača. Klub je napustilo 16-17 fudbalera i nekolicini starosedelaca (2-3) pridodato je 13-14 novajlija. Poslednja pojačanje je Obradović, Ćirjak i internacionalac Anan (na pozajmici iz Bolonje). Od ranije vredi izdvojiti dolazak talentovanog Bojata iz Partizana, mladog reprezentativca Crne Gore Pejovića, Bojovića iz pljevaljskog Rudara, iskusnog golmana Mirkovića, koji će pojačati konkurenciju na gol crti. Protekle nedelje odigrali su dva kontrolna meča sa Kolubarom (0:0) i Al Vahdom iz UAE (1:2). Trener Dragan Aničić je zadovoljan izdanjem momaka i naglašava da je rezultat bio u drugom planu. Stvaramo, kaže on, veliki broj prilika, ali realizacija je zakazala i na tome mora da se radi do strata prvenstva.

Pre dva dana pazarski superligaš je održao vanrednu Skupštinu i za novog predsednika izabran je Bajro Župić. Na predlog novog čelnika izabrana su četiri potpredsednika Enver Alivodić, Vladimir Marinković, Elmir Habibović i Miljan Nikolić. Obraćajući se prisutnim delagatima rekao je da će nastaviti tamo gde su stali njegovi prethodnici. Prvi zadatak biće mu da popriča sa bivšim počasnim predsednikom Rasimom Ljajićem, kako bi pomogao da ostvare san svih ljubitelja fudbala i izađu u Evropu.

- Prioritet je dalja stabilizacija i opstanak u gornjem delu tabele. Ne želimo da se više borimo za opstanak, a hoćemo da iskoristimo šansu za plasman u evropska takmičenja. Unapredićemo rad sa mlađim kategorijama, da nam kadeti i pioniri budu među najboljima u Srbiji, gde su naši omladinci. Hoćemo da budemo regionalni fudbalski centar, sa dobro organizovanom skauting službom, jedino tako možemo da opstanemo. I dalje ćemo razvijati sportsku infrastrukturu, a moramo još više da edukujemo trenere, sportske radnike i buduće sudije. Neprirodno je da Novi Pazar nema ni jednog delioca pravde u saveznom rangu - rekao je Župić.

U toku pauze se aktivno izvode radovi na rekonstrukciji i ulepšavanju Gradskog stadiona. Završeni su radovi na krovnoj konstrukciji zapadne tribine.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42