XS
SM
MD
LG

Evropska sela u Ligi koferencije

Foto: UEFA.com

Prve utakmice Lige koferencije odigrane su prošle nedelje, naredna tri dana odigraće se revanši i biće poznato ko nastavlja dalje u kvalifikacijama. Uglavnom od prvog kola startuju klubovi iz manjih evropskih zemalja, tako da su nedavno obelodanjene brojke o broju stanovnika, odnosno kapacitetu stadiona. Nekoliko zanimljivih brojki pobuđuju posebnu pažnju.

Mala država sa Apeninskog poluostrva, San Marino u Ligi koferencije ima dva kluba Kosmos i La Florita iz sela Monteđardino, koje broji oko hiljadu stanovnika. Zanimljivo je istaći da će nikšićka Sutjeska gostovati ekipi Kosmosa.

Klub Vikinur Gota sa Farskih ostrva koji je u okviru prvog kola kvalifikacija sastao sa Inter Eskaladesom iz Andore, dolazi iz seoceta Nordragote, koje broji tačno 648 stanovnika. Stadion, ili bolje reći igralište na kome igra kao domačin ima kapacitet u rangu našeg zonaša od 440 mesta. Od malih teritorijalno i po broju stanovnika, pored pomenutog San Marina i Farskih ostrva, možemo svrstati Gibraltar, Estoniju, Luksemburg, Andoru, Maltu, Crnu Goru…

Pored Nordragote i Monteđardina, pomenimo Balzan (4.689 stanovnika), Klasvik Farska ostrva (5.024), Klini (5.542), Vaduz Andora (5.747), Niederkom (7.272), Paide Estonija (7.926).