XS
SM
MD
LG

Azurine brže od sirene

Dobar savet mnogo znači: Selektorka Daniela Ćuk sa saradnicima u tajm autu - foto: V. Jankov

Pripremajući se za Evropski šampionat u Zagrebu, vaterpolistkinje Srbije 2008. godišta i mlađe ugostile su u Bečeju vršnjakinje Italije, koje će im biti rivalke i u grupnoj fazi kontinentalnog takmičenja od 24. do 30. juna.

Srpkinje su bolje otvorile igru i povele sa 5:0, a kako je igra odmicala Azurine su uspostavjale ravnotežu i na kraju sa zvukom sirene stigle do izjednačenja.

Iako se radi o petnaestogodišnjim devojčicama, viđen je zanimljiv, na momente i kvalitetan vaterpolo. Efikasnošću su se izdvojile Nika Ratković sa četiri i Elena Ćuk sa tri gola u selekciji Srbije, odnosno Margarita Minuto sa šest i Elisa Merkatali sa tri gola kod Italijanki.

Mada su naše devojčice ispustile pobedu, seletorka Daniela Ćuk  sa saradnicima mora biti zadovoljna, jer su Italijanke bolje rejtinjovane u ženskom vaterpolu.

Pre Italijanki, u Bečeju su bile Čehinje, od 5. do 7. juna stižu Mađarice. Očito da je VSS ovoga puta obezbedio adekvatne rivalke za pripreme, a Bečejci su se potrudili da stvore optimalne uslove za rad i testiranje sa renomiranim gošćama.

Srbija - Italija  11:11 (2:0, 4:4, 3:3, 2:4)

Bečej. Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 50. Sudije: Vladimir Šukić (Zrenjanin) i Milutin Knežević (Bečej).

Srbija:Mesaroš, Kovačević 1, Branković,  Bulajić,  Pejić 1(1), M. Ćuk 1, Pavić, N. Ratković 4, Janković 1, E. Ćuk 3 (1), Petrović, Jelenić, Lovčević, Z. Ratković, Kamatović, Žagar, Jovanović.

Italija: Serafini, Bianko, Dotori, Ruani, Abrizi, Gnasi, Merkatali 3, Breda, Boco 1, Puela, Batel 1, Paganuci, Ziteli, Minuto 6.

V. Jankov