XS
SM
MD
LG

Hrabri Grafičar ostao bez nagrade pred sam kraj utakmice

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prva utakmica baraža za popunu Mozzart Bet Super lige Srbije izazvala je veliku pažnju ljubitelja fudbala u Beogradu, pa se na popularnom ˝krovu˝ našlo blizu 1500 posmatrača, od toga stotinak iz Surdulice. Važnost utakmice je donela kod igrača malu dozu nervoze na početku, jedino je Radulović u 5. i 11. minutu udarcima izvan kaznenog prostora pokušao da ugrozi domaćeg golmana, međutim u oba slučaja bio je zamalo neprecizan.
Domaći su nakon smušenog početka mnogo kreativniji u nastavku. Uzvratili su Ivelja u 14. i Mijatović u 18. minutu, njihovi šutevi su završili u naručju dobro postavljenog Ranđelovića. Ivelja u 21. minutu propušta još jednu dobru priliku kada sa 7-8 metara razdaljine šutira tik iznad gola. Potom je nastupio period igre bez značajnijih dešavanja i tako je bilo sve do 37. minuta kada je idelnim dubinskim pasom Lazić ostavio samog Makarića pred golom domaćih, međutim Guteša je panterskom paradom sačuvao svoju mrežu. 

Nastavak su bolje otvorili domaći, posle idealnog centaršuta Ibanjeza u 49. minutu Ivelja je šutirao glavom sa peterca, a Ranđelović atraktivnom paradom loptu izvadio ispod prečke. Makarić se na drugoj strani u 53. minutu našao u još jednoj idealnoj šansi, ali je Guteša ponovo izašao kao pobednik i odbranio njegov udarac sa svega par metara udaljenosti, centarfor Radnika nikako da proradi. Neka tri minuta kasnije Jokić je loše odreagovao na centaršut Rustemovića i sa svega 5 metara prebacio gol domaćih. Ovaj deo meča apsolutno pripada gostima iz Surdulice. 
U trenucima najveće nadmoći gosti primaju gol. Strelac je bio Ivelja na asistenciju Vasiljevića u 64. minutu, prethodno lucidno prevarivši svog čuvara Abubakara na petoparcu. Ivelja je danas mogao da se proslavi, ali mu je šut sa 8 metara iz ˝devedeset˝ izvadio Ranđelović u 76. minutu i ostavio svom timu nadu pred revanš za 4 dana u Surdulici. Gosti ipak pred kraj utakmice uspevaju da izvuku povoljan rezultat i izjednače. Rustemović je u 87. minutu izveo korner, a najviši u skoku je bio Jokić i neodbranjivo poslao loptu pod prečku. Ovim pogotkom Radnik je stekao velike šanse da se i od narednog prvenstva takmiči u najvišem rangu.

Mali kuriozitet utakmice je da nije bilo nijednog ofsajda, što znači da su odbrambene linije bile odlično postavljene. Termin revanš utakmice u Surdulici je nedelja 4. jun, dok će vreme odigravanja biti naknadno određeno.

GRAFIČAR - RADNIK 1:1 (0:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 1500. GL.SUDIJA: Ivković Marko. POM.SUDIJE: Pašajlić Milan i Obradović Nikola. STRELCI: Ivelja 64.min (Grafičar), Jokić 87.min (Radnik). ŽUTI KARTONI: Nedeljković, Petrović i Vukičević (Grafičar), Lazić (Radnik).
GRAFIČAR: Guteša, Nedeljković, Petrović (Vico), Mijatović (Bubanj), Vasiljević (Stajić), Ivelja (Stojčev), Ćurić, Đurić, Vukičević, Ibanjez, Dimitrić.
RADNIK: Ranđelović, Hodžić, Jokić, Rustemović, Makarić (Kunić), Duronjić, Stevanović (Stojanović), Lazić, Abubakar, Radulović (Bogdanović), Dražić (Subotić).