XS
SM
MD
LG

Pored Tamnave pada odluka o baražu, Inđija protiv tradicije na "grafose", IMT kraj "Studenjaka" overava titulu

Foto: prvaliga.rs

Do kraja plej-ofa Mozzart Bet Prve lige ostala su još dva kola i jedina nepoznanica je drugi učesnik baraža. Pored Radničkog iz Sremske Mitrovice, kandidati su Inđija i Jedinstvo. Prethodno kolo obilovalo je golovima (15), najviše je palo u Bežaniji (sedam) i u Sremskoj Mitrovici. Prava goleada viđena je između vodećeg IMT-a i Jedinstva (4:3) i “crveni” su došli na korak od istorijske titule. Svečarsku atmosferu u Pančevu pokvarila je Inđija, koja se revanširala Železničaru za prethodni poraz. Mitrovčani su deklasirali imenjaka sa Novog Beograda i vratili se na mesto koje vodi u baraž. RFK Grafičar je u otvorenoj igri iskoristio svoje šanse protiv Ubljana i definitivnoobezbedio doigravanje.

Utakmice predposlednjeg 6. kola na programu su u subotu.

Dva duela biće posebno u fokusu i mogu da odluče drugog učesnika baraža. Inđija je pobedom u Pančevu došla u poziciju da razmišlja o baražu i kako se prvenstvo bliži kraju igraju sve bolje. Po nepisanom pravilu bolje partije pružaju u odmeravanju snaga sa ekipama iz vrha, to su na svojoj koži osetile dve vodeće ekipe. Odgovaraju im ekipe koje hoće da se nadigravaju, pored Tamiša odigrali su kvalitetno, takmičarski i rezultat nije izostao. Naredni rival, RFK Grafičar, nikako im ne leži, naročito u Inđiji. Igraju agresivno, trkaćki su nastrojeni i znaju svakome da naprave dosta problema, kaže trener Goran Dragoljić. Ukoliko dođu do tri boda imaće finale za baraž u poslednjem kolu, u Sremskoj Mitrovici. “Zeleni” će biti kompletni, mada su roviti Đurić, strelac gola u Pančevu, Radosavljević i Stojanović.

Druga utakmica koja može dati odgovor na pitanje o učesniku doigravanja je na Ubu, gde dolaze Mitrovčani, koji su najbliži postavljenom cilju. Ubljani su na momente ličili na sebe u duelu sa liderom, i videlo se da nedostaju Miladinović i Zubairu. Derbi će propustiti Miladinović zbog parnih kartona. Darko Tešović je na klupi Mitrovčana prethodnih 13 utakmica i vidljivo je da ekipa igra efikasnije i više koristi potencijal napadača (Đorđević prvi strelac lige sa 14 golova). To su na svojoj koži osetili “Majstori”, koji su pored Save doživeli najubedljiviji poraz.

Duel dve novobeogradske ekipe nema veću takmičarsku vrednost osim činjenice da ukoliko “Traktoristi” zabeleže pozitivan rezultat u preostale dve utakmice obezbediće istorijsku titulu i sa prvog mesta ući u Super ligu. U prethodnom kolu su se pomalo kockali, konstantno vodili i na kraju morali da strepe, mada je pobeda mogla biti ubedljivija. Kroz utakmice doigravanja trener Jandrić testira sve igrače i vrši odabir onih koji će ostati u klubu naredne sezone. Kraj “Studenjaka” odigraće ofanzivno, mada je sve teže biti mentalno i fizički na visokom nivou.

U Čelarevu snage će po četvrti put odmeriti Novi Sad 1921 i Železničar u duelu lišenog takmičarskog značaja. Novosađani su porazom pored “Rajka Mitića” izgubili šanse da se domognu doigravanja i tri neuspeha su potvrda izrečenog. Želja je ostvario generacijski san plasmanom u elitu, došlo je do emotivnog pražnjenja, što je razumljivo, a trenutak opuštenosti iskoristila je Inđija da se revanšira za prethodni poraz pored Tamiša.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45