XS
SM
MD
LG
17.05.2023 Ana Jovanović

Vojvodina prvi finalista: Novosađani na korak od desete titule u nizu

Detalj sa meča - foto: ARKUS liga

Rukometaši Vojvodine prvi su finalisti ARKUS lige. Aktuelni šampion savladao je ekipu Dinama rezultatom 26:23 i sa 2:0 u polufinalnoj seriji obezbedio borbu za novi trofej.

U izuzetno uzbudljivoj utakmici, na pauzu se otišlo pri prednosti gostiju iz Novog Sada - 12:14. U drugom poluvremenu klubovi su se smenjivali u vođstvu, ali je Vojvodina u finišu iskoristila situacije sa igračem više i upisala novi trijumf nad velikim rivalom.

O borbenosti dva tima svedoče i povrede, koje su nažalost udaljile pojedine igrače sa terena. Dinamo je pružio dobar otpor, imao raspoloženog golmana Marjanovića, ali je u ključnim trenucima izostala realizacija u napadu. Primetno je bilo i odsustvo dva startera u timu Dragana Markovića – povređenog Danila Radovića i suspendovanog Uroša Pavlovića.

Prvak države je još jednom pokazao da ima izuzetan roster, kao i to da su i mlađi igrači spremni da preuzmu odgovornost i ulogu lidera u odlučujućim momentima. Tako se Luka Rogan (3 gola) upisao u listu strelaca onda kada je bilo najpotrebnije, a za to je nagrađen MVP priznanjem. Pančevci su imali prednost 21:20, ali je četa Borisa Rojevića napravila izuzetno važnu seriju i preokrenula na 22:25.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Baris Puhovski sa osam pogodaka, dok se kod domaćina izdvojio Duško Čelica sa šest golova.

Posle izborenog finala u EHF Evrokupu i Kupu prof. dr Branislav Pokrajac, Vojvodina će se boriti i za desetu uzastopnu, a ukupno 11. titulu u domaćem prvenstvu.