XS
SM
MD
LG

Trsteničani među top 4 u Srbiji u "Bench pressu"

Uspešni trsteničani Vladimir Savić, Biljana Erić i Lazar Janačković - foto: D.Ivanović

 

Na održanom "Serbian Classic" takmičenju u "Bench pressu" i "Power liftingu" u Svrljigu preko 50 takmičara borilo se za medalje a među njima bilo je i troje trsteničana članova Powerlifting kluba "Hook" u Trsteniku. Vladimir Savić je ponovio uspeh ostvaren u Lazarevcu, ponovo je bio najbolji i u Svrljigu. On je podigao 200 kg tereta, nastupio je sa 94,5 kg telesne težine, što se kako nam je izjavio odrazilo na snagu. Ipak je bio najbolji i osvojio zlatnu medalju.

"Malo sam razočaran svojom formom, kaže Savić i nastavlja priču, u trećem pokušaju za 212,6 kg, napravio sam grešku na samom startu u hvatu, što me je sprečilo da na kraju lifta zaključam. Sve je preuzeo triceps i otkazao pri samom vrhu. U svakom slučaju bila je ovo odlična promocija "Power liftinga" i zdravih navika" - rekao nam je Vladimir Savić. Čestitao je svim takmičarima uspehe a naravno i svojim kolegama iz kluba Biljani Erić i Lazaru Janačkoviću.

Biljana Erić je kao i prošli put nastupila bolesna i to se odrazilo na njen uspeh, uspela je da podigne 60 kg tereta, dosta manje nego na prethodnom takmičenju, ali je ipak u Trstenik donela bronzanu medalju. Rekla nam je da je ovo takmičenje sve više privlačno za gledaoce kojih je u Svrljigu bio veliki broj. Takmičenje je moglo da se prati i na "live" jer je to bilo prvo takmičenje po GL poenima, tako da je bilo 12 osvajača a trsteničani su imali dva.

"Takmičenje je bilo i za "Power lifting" a posebno za "Bench press", a mi smo se takmičili samo za "Power lifting", kaže Biljana Erić. Računali su se GL poeni, to je odnos podignute kilaže naspram svoje sopstvene", dodaje Biljana Erić.

Treći trstenički takmičar u ovom sportu Lazar Janačković nije imao sreće osvojio je četvrto mesto. S' obzirom da nisu postojale kategorije, to je znak da su trsteničani među top četiri u Srbiji što se tiče "Bench pressa". Ovo takmičenje je rangirano po IPF glavnim poenima.