XS
SM
MD
LG

"Ere" nastavljaju seriju protiv Vrščana, Milanovčani ne razmišljaju o porazu u Šapcu, Loznica u Kruševcu za zračak nade

Foto: prvaliga.rs

Plej-aut Mozzart Bet Prve lige Srbije ulazi u završnicu i naredno 5. kolo daće odgovor na pitanje ko će pored Zlatibora i Rada napustiti ligu. Da se naslutiti da su u izuzetno teškoj situaciji Loznica i Trayal i trebalo bi da se desi čudo pa da budu iznad spasonosne crte. U prethodnom kolu davljenici su ostvarili “pirove” pobede, dok su ekipe iz gornje polovine taktički odigrale nerešeno. GFK Sloboda je teorijski obezbedila opstanak i po prikazanom pre im je mesto među učesnicima plej-ofa nego u sadašnjem društvu. Mačva sa pobedom rešava teorijski status, mada i bod može da donese spokoj. Loznica i Trayal trebalo bi da u preostala tri kola imaju maksimalan učinak i da direktni konkurenti budu neuspešni.

Užičani su u prilici da protiv Vrščana nastave uspešan niz u doigravanju (tri pobede i remi). U Milanovcu na dobrom terenu i u lepom ambijentu odigrali su znatno mirniju utakmicu nego u završnici ligaškog dela prvenstva. Rival iz Banata se nalazi u krizi rezultata i igre, muče ih kadrovski problemi i polako stiže umor. Setimo se da su veći deo prvenstva proveli u gornjoj polovini tabele da bi u finišu zaređali sa neuspesima.

Utakmice između Mačve i Metalca uvek donose neizvesnost i veliku potršnju energije. Šapčani su u Všcu imali prednost od dva gola i smatraju da ih je sudija uskratio za dva jedanaesterca i itrebalo je da isključi domaćeg igrača. Znatno su bolje odigrali drugi deo sezone i od 15 utakmica samo su na dve poraženi i znatno popravili učinak na gostovanjima. Trener Kurtušić neće kalkulisati i izvešće najbolji sastav. Metalac povoljnim rezultatom može da reši pitanje opstanka protiv ne baš motivisanog domaćina. U doigravanju su podigli formu i da su ranije bili u fokusu, imali bi znatno više bodova.

Trayal i Loznica definitivno rešavaju pitanje kome ostaje, koliko-toliko, nada da mogu do spasa. Gosti imaju bod viška i sa dve pobede pretekli su rivala. Kako se prvenstvo bliži kraju “gumari” igraju sve slabije i od ekipe koja je veći deo sezone bila na ivici plej-ofa, dospeli su u bezizlaznu situaciju. Treći poraz u doigravanju doživeli su od otpisanog Zlatibora i pitanje je mogu li se trgnuti iz letargije i povratiti poljuljano samopouzdanje.

Otpisani Rad i Zlatibor će odigrati bez pritiska, za prestiž. “Građevinari” su pali na najniže grane i posle pola veka ispali su iz saveznog ranga takmičenja. Još pre doigravanja shvatili su da su im šanse u domenu teorije i sa mlađim snagama iz četiri meča osvojili bod. Da su Zlatiborci ligaški deo odigrali kao plej-aut sada bi bili u poziciji da sa znatno realnijim šansama biju bitku za opstanak. Osvojili su sedam bodova i po tom parametru su odmah iza Užičana.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30