XS
SM
MD
LG

U prvom polufinalu kragujevački akademci bolji od beogradskih

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Sudar dve akademske ekipe u polufinalu play-offa je prilika da se gosti iz Kragujevca revanširaju Beograđanima za nedavni poraz u finalu Kupa Srbije koji je odigran u prepunoj hali ˝Jezero˝. Na startu razočarenje što se tiče broja ljubitelja futsala, bilo je prisutno samo oko 150 gledalaca, od toga zavidan broj gostujućih navijača.

Igra je od samog starta dinamična i kvalitetna, kakva i dolikuje polufinalu našeg najkvalitetnijeg takmičenja. Za zagrevanje publike viđeno je po par dobrih šuteva sa obe strane terena. Gosti iz Kragujevca su prvi našli recept za gol, poveli su u 7. minutu, a strelac je bio Ćirka. Izjednačili su domaći u 12. minutu, lepo je loptu iz auta ubacio Lazić, na metar od gola se našao usamljen Ljujić i lagano loptu sproveo u mrežu. Bolju igru u polju gosti su krunisali u 16. minutu drugim pogotkom, strelac je bio Marinković sa 8 metara udaljenosti poslavši loptu pod prečku. Ekonomac na zaslužen odmor odlazi sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme bolje otvara domaćin, Petrašević u 25. minutu pogađa stativu sa desetak metara posle upotrebljivog pasa Pešića. Znalački su gosti zatvorili svoju zonu oko gola, agresivni napadi Beograđana nikako da donesu konkretan rezultat. Domaći ipak do izjednačenja stižu na nesvakidašnji način, golman domaćih Josimović je u 31. minutu sa svog gola lobovao kolegu na suprotnoj strani.

Tek tada se igra rasplamsala na obe polovine terena, a veteran Simić lobom u 34. minutu još jednom dovodi Ekonomac u vođstvo. Samo minut kasnije ponovo izjednačenje, ovog puta udarna igla domaćih Pavle Pešić je bio strelac sa deveterca. Najveće uzbuđenje je viđeno na samom kraju. Aleksić je izveo korner, utrčao je Simić i tri sekunde pre kraja doneo Ekonomcu pobedu. 

Pobedi gostiju nema zamerki, igra se na dve dobijene utakmice, a revanš je zakazan za subotu u 19,30 časova u Kragujevcu.

BEOGRADSKI FON - EKONOMAC 3:4 (1:2)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: 150. SUDIJE: Jović Bratislav i Milić Bojan. STRELCI: Ljujić 12, Josimović 31. i Pešić 35.min (FON), Ćirka 7, Marinković 16, Simić 34. i 40.min (Ekonomac). ŽUTI KARTONI: Pešić (FON), Rakić (Ekonomac).

BEOGRADSKI FON: Josimović, Petrašević, Lazić, Šljukić, Pešić - rezerve: Makivić, Milutinović, Marjanović, Ljujić, Pajković, Borisavljević, Ratković.
EKONOMAC: Milanović, Stojčevski, Ćirka, Simić, Tomić - rezerve: Milenković, Aleksić, Rakić, Vasić, Marinković, Stojanović, Digić, Tanasković, Rajić.