XS
SM
MD
LG

Banovo brdo previsoko za "Lale"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Derbi ove runde play-offa odigran je na Banovom brdu gde je u goste Čukaričkom došla ekipa Vojvodine koja još od 20. oktobra i meča sa Crvenom Zvezdom, na svom ˝Karađorđu˝, ne zna za poraz. Arbitraža na meču je dodeljena našoj najboljoj sudijskoj trojci na čelu sa Srđanom Jovanovićem.

Igrači Vojvodine imaju terensku inicijativu na startu, a u 9. minutu propuštaju lepu priliku da povedu. Akciju Čumića i Lazarevića u gol nije uspeo da pretvori Zukić iako je bio udaljen svega par metara od protivničkog gola, golman domaćih Belić je bio na visini zadatka. Tri minuta kasnije uzbuđenje i na drugoj strani. Nakon udarca iz ugla Badamosi nebeskim skokom šalje loptu ka golu gostiju, Carević je uz pomoć prečke uspeo da ostane nesavladan. 

"Brđani" su u 24. minutu postigli gol preko Lučića, ali je posle VAR analize poništen, jer se u začetku akcije Rogan našao u ofsajd položaju. Belo-crni su ipak stigli do vođstva 6 minuta kasnije. Neoprezno je u svom kaznenom prostoru startovao Vitas i napravio prekršaj nad Badamosijem, za sudiju Jovanovića nije bilo dileme pokazao je odmah na ˝belu tačku˝. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Docić. Domaći su se razigrali, ovaj period igre pripada njima, a Badamosi je u 36. minutu propustio priliku da se i on upiše u strelce kada mu je šut sa 6-7 metara odbranio golman Novosađana. Gosti su ipak do kraja poluvremena konsolidovali redove pa su na odmor otišli sa minimalnim zaostatkom.

Novosađani u nastavak meča kreću ultra ofanzivno, ali odbrana na čelu sa Pankovom i Drezgićem odoleva svim iskušenjima. Od 60. minuta domaći uspostavljaju ravnotežu na terenu, gosti kao da su ostali bez daha u napadu. Iznenada se u 73. minutu ukazala prilika Urošu Nikoliću da savlada domaćeg golmana nakon neodlučnosti Tošića u svom šesnaestercu, međutim Belić je spretno, nogom, zaustavio udarac.

Drugo poluvreme je mnogo manje dinamično u odnosu na prvo, novo uzbuđenje vidimo tek u 84. minutu kada je Malbašić odigrao rukom u svom šesnaestercu posle kornera koji je izveo Docić. Kapiten Čukaričana je prišao da izvede i drugi penal, ovaj put ga je Carević ˝pročitao˝. Do kraja susreta nije bilo promena, mada su Aganspahić i Adžić u poslednjim trenucima meča mogli da postignu još jedan pogodak, ali im to nije dopustio izvrsni Carević.
Niz nepobedivosti Vojvodine tako je prekinut, dok Čukarički nastavlja ˝mrtvu˝ trku sa TSC-om za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Narednog vikenda, u okviru 5. kola play-offa, Čukarički će na ˝brdu˝ dočekati Novi Pazar, dok Vojvodina gostuje zvaničnom šampionu na ˝Rajku Mitiću˝.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 1:0 (1:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Stojković Uroš i Mihajlović Milan. STRELAC: Docić 30.min (k.u.) (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Rogan, Docić, Sisoko i Badamosi (Čukarički). CRVENI KARTON: U.Nikolić 90+3.min (Vojvodina).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Tošić, Docić (Gajić), Tomović (Adžić), Ivanović, Pankov, Sisoko, Badamosi (Aganspahić), Drezgić, Lučić (Ovusu).
VOJVODINA: Carević, Vitas, Topić, N.Nikolić (U.Nikolić), Zukić (Kabić), Antonijević, Simić, Čumić, Ljubisavljević (Baraj), Malbašić (Vukčević), Lazarević.


Voždovac 0 : 2 Crvena zvezda
Čukarički 1 : 0 Vojvodina
Radnički 1923 1 : 4 TSC
Partizan 2 : 0 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 34 29 5 0 92
2 TSC 34 20 8 6 68
3 Čukarički 34 21 5 8 68
4 Partizan 34 19 7 8 64
5 Vojvodina 34 16 13 5 61
6 Novi Pazar 34 15 5 14 50
7 Voždovac 34 13 6 15 45
8 Radnički 1923 34 11 8 15 41