XS
SM
MD
LG

Favoriti u prilici da upišu nove bodove, kraljevački klubovi protiv Beograđana, beogradski okršaj na Starom sajmištu

U sredu su na programu utakmice 27. vanrednog kola Kadetske lige Srbije. Protekli vikend doneo je četiri pobede domaćinima i tri uspeha gostujućim ekipama. Favoriti su kao i uvek slavili, mislimo na vodeći Partizan, Čukarički, C. Zvzdu. Izuzev probuđenih Kruševljana, ostali klubovi u zoni ispadanj su doživeli nove poraze. U domenu iznenađenja spada remi Kikera protiv Vojvodine. U derbiju začelja Napredak je slavio u Beogradu protiv OLE-a. Kadetska liga spada među najefikasnije sa prosekom od 2,5 – 3 gola po meču. Prve tri ekipe su upisale u konto 22 pobede I ukupno tri poraza, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji. Razdvojeni su sa dva boda i do kraja sledi neizvesna borba za tron. Na začelju je velika gužva i izuzev Napretka, koji se ne predaje, ostali su udaljeni od prvog iznad crte od 1-4 boda.

U sredu bi treba da favoriti upišu nove bodove, s obzirom da igraju sa ekipama iz donjeg dela tabele. Vodeći Partizan odlazi u Kruševac i postavlja se pitanje sa koliko će golova ostaviti u mreži domačina. Mali “čarapani” su se trgli iz letargije i u nastavku prvenstva su osvojili osam bodova, koliko za celu jesen. Crno-beli su u nastavku najuspešniji sa 11 pobeda, ali su bod daleko od prvog pratioca sa Banovog brda.

Čukarički odlazi u Kraljevo na megdan Slogi i pitanje pobednika se ne postavlja ni jednog trenutka. Nisu uspešni kao u prvom delu sezone (osam pobeda i dva poraza), ali su i dalje u igri za naslov. U proseku postižu po 3,77 golova po meču i najmanje su primili golova u dosadašnjem toku prvenstva (22). Sloga se nalazi iznad crte, ali sa malom bodovnom zalihom u odnosu na ugroženi komšijski Kiker (dva boda). Specifičnost se ogleda u tome da je domaćin sve bodove osvojio pored Fabrike vagona.

Crvena zvezda dočekuje drugog kraljevačkog ligaša Kiker, kome gori pod nogama. Zvezda je pored deset pobeda ovog proleća (poražena u derbiju od Partizana) i dalje je u igri za osvajanje trofeja. Najefikasniji su u ligi sa impozantnom gol razlikom (104:24) i prosekom od po četiri gola po utakmici. Jedini u ligi nemaju u skoru nerešen rezultat, što dovoljno govori o napadačkoj opciji ekipe. Protiv sebe će imati najneefikasniji tim lige (21 gol), sa sedam bodova osvojenih na gostovanjima.

Četvrtoplasirana Vojvodina imaće nešto teži zadatak u duelu sa desetom Jagodinom. Novosađani ne pružaju igre na razini jeseni i podjednako su uspešni na Karađorđu i gostovanjima. Kiker je uspeo da iščupa veliki bod protiv favorizovanih “lala”, koje neće dozvoliti još jedan propust. Gosti su bolji nego jesenas i već su izjednačili bilans iz prvog dela sezone. Na strani spadaju među neuspešne ligaše, sa sedam osvojenih bodova.

Mladost je zadržala konstantnost u rezultatima i plasirani su iza prvih pet ekipa. Bili su sigurni u Bačkoj Topoli i protiv Rada su favoriti, s obzirom da u Lučanima protiv slabije plasiranih ekipa osvajaju bodove. Rivala je i dalje u igri za očuvanje postojećeg statusa. Nalaze se ispod kraljevačkih ekipa i deli ih dva boda od prvog iznad crte. Rad je trećinu bodova osvojio van Banjice i male su šanse da mogu iznenaditi sigurne Lučance.

Teleoptik je favorit protiv predposlednjeg TSC-a. Prethodni duel odigrali su protiv “svojih” i osim počasnog gola nisu mogli postići više u odmeravanju snaga sa liderom. U Zemunelu osvajaju bodove protiv ekipa koje se nalaze u donjem delu tabele i pripadaju grupi timova koji predvode drugu polovinu lige.

Subotičani su bliži pobedi protiv OLE-a i svaki drugi rezultat predstavljao bi iznenađenje. Doživeli su najubedljiviji poraz od “brđana” koji su ih ispratili sa pola tuceta golova u mreži. Nešto teži raspored uticao je da nisu na nivou jesenjeg izdanja, ali u finišu, uz povoljan raspored mogu zadržati sadašnje pozicije (šesto mesto). Beograđani se nalaze u grupi ugroženih i svaki bod im je preko potreban. Uspešniji su na gostovanjima (13 bodova) i to može biti adut da eventualno iznenade vršnjake u Gradskom vrtu.

Sledi okršaj beogradskih ekipa Brodarca i RFK Grafičara, koji se nalaze na sedmom i osmom mestu, razdvojeni bodom u korist ekipe sa Starog sajmišta. Brodarac je ponovo domaćin i posle pobede nad Slogom nadaju se novom trijumfu. Takođe, “grafosi” su slavili protiv Jagodine i nisu bez šansi da iznenade u sredu. Domaćin je podjednako uspešan na oba fronta, dok gosti većinu bodova osvajaju pored “Rajka Mitića”.


RFK Grafičar 2 : 4 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 0 Mladost (L)
GFK Jagodina 1 : 2 Teleoptik
Kiker 1 : 0 Napredak
Rad 7 : 0 Spartak ŽK
TSC 4 : 0 Sloga (K)
Partizan 6 : 2 Brodarac
OLE 3 : 1 Čukarički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 25 3 2 78
2 Crvena zvezda 30 26 0 4 78
3 Čukarički 30 25 1 4 76
4 Mladost (L) 30 14 6 10 48
5 Vojvodina 30 12 10 8 46
6 RFK Grafičar 30 11 8 11 41
7 Teleoptik 30 12 4 14 40
8 Spartak ŽK 30 11 6 13 39
9 Brodarac 30 11 6 13 39
10 GFK Jagodina 30 10 4 16 34
11 OLE 30 8 8 14 32
12 Kiker 30 9 3 18 30
13 TSC 30 8 4 18 28
14 Rad 30 7 5 18 26
15 Sloga (K) 30 7 5 18 26
16 Napredak 30 5 5 20 20