XS
SM
MD
LG
24.04.2023 Stevan Davidović

U Novom Bečeju održan turnir Lige mlađih kategorija (M-12)

Trener Đorđe Vujackov i rukometaši Jedinstva iz Novog Bečeja (M-12) - foto: Stevan Davidović

U organizaciji Rukometnog saveza Vojvodine u novobečejskoj sportskoj hali održan je pretposlednji turnir Lige mlađih kategorija, grupe A, za rukometaše M-12. Na turniru su učestvovale ekipe Vojvodine iz Novog Sada, Crvenke, Hercegovca iz Gajdobre i Jedinstva iz Novog Bečeja, dok ekipa Jadrana iz Feketića nije doputovala u Novi Bečej, pa su umesto četiri odigrane samo dve utakmice.

U prvoj utakmici rukometaši Vojvodine, koji se nalaze na prvom mestu bez poraza, bez većih problema pobedili su  Hercegovca iz Gajdobre 26:4 (12:1).

U ekipi Vojvodine najefikasniji je bio Vukašin Pudar sa 5 golova, Balša Raonić je postigao 4, a Boris Mijić i Artisiom Pukhovski 3 gola, koliko i Stefan Stanojev iz ekipe Hercegovca.

Daleko više neizvesnosti bilo je na drugoj utakmici, između Jedinstva i Crvenke, koja je završena pobedom Novobečejaca 14:9 (6:5). U ekipi Jedinstva najefikasniji su bili Strahinja Blaskanj sa 6 i Todor Lukić sa 4 gola, dok su u ekipi Crvenke po 3 gola postigli Nikola Đekić i Nikola Dimitrić.

Detalj sa utakmice Jedinstvo - Crvenka (foto: Stevan Davidović)

Obe utakmice sudili su Aleksa Simić iz Vojvoda Zimonjića i Matej Šokolovački iz Novog Kneževca, dok je delegat bio Vukašin Vujačić iz Novog Sada. 

Ovom pobedom ekipa Jedinstva je pored Vojvodine iz Novog Sada obezbedila učešće na  finalnom turniru Rukometnog saveza Vojvodine za (M-12) godište.

Piše: Stevan Davidović