XS
SM
MD
LG

Premijera na Novom Beogradu i Starom sajmištu, "Romantičari" u baričkoj Koloniji, u Gornju varoš stižu Dobanovčani

Na polovini prolećnog dela prvenstva u Srpskoj ligi, Beograd, iskristalisala su se dva rivala za osvajanje naslova, kojem je znatno bliži Zemun zbog prednosti od pet bodova. Kao domaćini vodeći dvojac je upisao planirane pobede, Brodarac je pobedom nad “studentima” odmah iza, a Zvezdara je nastavila da posrće. Četiri ekipe sa začelja doživele su poraze, tako da je ostao isti raspored snaga na tabeli. Liga je jedna od najneefikasnijih i čak sedam klubova u proseku postiže manje od gola po meču.

U narednom 23. kolu program se otvara u petak utakmicama na Novom Beogradu i Starom sajmištu. Ušće je prema očekivanju poraženo na Karaburmi, mada su pružili čvrst otpor favorit.. Ugostiće kvalitetan sastav “sokolova”, koji je četiri kola bez poraza i bliži su pobedi, mada je remi najprihvatljivija opcija. Domaćin je pokvario plasman sa starta i u pet kola doneli su tek četiri boda.

Trećeplasirani Brodarac ugostiće Borčane, koji se nalaze u blagom padu i posebno su uzdrmani porazom od Baričana. Na drugoj strani domaćinu forma ide uzlaznom linijom sa četiri pobede u nastavku sezone. Radi se o jednom od najmlađih ekipa u ligi sa brojm bonusiima, koji igraju organizovano, disciplinovano i na rezultatski znaju da se ostvare.

Vodeći Zemunci ponovo su domaćini i ugostiće Budućnost u ulozi favorita. Za tim iz Gornje varoši pobeda se nameće kao imperativ, u svaki duel moraju ući maksimalno posvećeni, sa napadačkom opcijom, sve u službi očuvanja rezultata. Uglavnom pobeđuju minimalnim rezultatima i u tome se vidi pedigre šampiona, sa izraženim karakterom I psihološkom stabilnošću. Dobanovčani imaju iskusan sastav sa prvoligaškim iskustvom, koji zna da odigra na rezultat.

Torlak se ne može prepoznati i po učinku ovog proleća su pri dnu tabele. Očigledno su platili danak povredama ključnih igrača, domaćinstvom van Kumodraža, mada im to jesenas nije smetalo. Bivšeg trenera Enesa Malićija nasledio je pomoćnik Mlađa Jovančić, ali nisu uspeli da prekinu u Surčinu seriju od pet vezanih poraza. Koliko su imali pehova, toliko je njihov sledeći rival Studentski grad imao uspeha i predstavljaju najprijatnije iznenađenje do neplaniranog poraza u Bežaniji od Brodarca. Vidi se delo ruku trenera Jankovića, koji je fino selektirao i zategao tim spreman na najveće izazove.

“Hemičari” su posle mnogo posnih kola najzad upisali pobedu i radovali se u Borči. Posle Zemuna na redu je da ugoste još jednog favorita zahuktale “Romantičare”. Stajić, Rakić i ostali biće na velikim iskušenjima pred iskusnim i dobro ukomponovanim gostima, predvođeni proverenim stručnjakom Simom Krunićem. Svaki duel igraju pod pritiskom I sudeći po rezultatima znaju da se nose sa nametnutim obavezama. U Bariču strategiju neće menjati I biće okrenuti napadačkoj opciji. Imaju ozbiljan tim i moraju se opravdati velika ulaganja i očekivanja.

“Optičari” su zaređali sa remijima, posebno dobija na težini onaj izboren protiv OFK Beograda. Mlad i dobro selektiran tim, sa novim stručnjakom polako hvata zalet i protiv Sinđelića su bliži pobedi. “Orlovi” su se stabilizovali i u prethodna tri kola osvojili su sedam bodova. Naneli su poraz neprepoznatljivim “bulkama” i kako trener Krmpotić tvrdi, više su bili u problemu realizacije i manjka sprtske sreće. Kaže da igra nije bila upitna, zalaganje je primereno i pored čvrstine u odbrani, počeli su da daju golove.

Zvezdara je na sedam utakmica osvojila samo dva boda i po tom parametru su poslednji. Niko se nije nadao da će jesenji prvak pasti tako nisko. Ukoliko proradi Đorđević mogu se nadati prvoj pobedi protiv fenjeraša iz Lazarevca. Borac je sve dalje od opstanka i šansu mogu potražiti ukoliko negde kiksnu Obrenovčani, ili Rad opstane među prvoligašima.

Da je kojim slučajem prvenstvo startovalo 5. marta, Obrenovčani bi bili među najboljim ekipama i po rezultatima u proteklih sedam kola nalaze se na sedmom mestu. Trener Saša Stojadinović je dobro homogenizovao ekipu od mlađih igrača, forma je na zavidnom nivou i, što je najvažnije, na Vašarištu su osvojili gotovo sve bodove. Protiv bezbrižnih Surčinaca su bliži pobedi, mada im neće biti lako protiv čvrstog sastava trenera Mitrovića. Biće to okršaj dve najneefikasnije ekipe u ligi i prilika je da u nedelju poprave prosek.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12