XS
SM
MD
LG
19.04.2023 Miloš Mijatović

Metalac proradio uoči prvoligaškog plejauta

Bulatović i Milinković protiv GFK Sloboda, foto: Ivica Milošević

Izdigli su se milanovački plavobeli u poslednjem trenutku iznad crte za nastupajući plejaut, što im je obezbedilo jedno više domaćinstvo u borbi za opstanak. Goleada je posle dužeg perioda eksplodirala kraj Despotovice protiv Užičana, a doigravanje će dati odgovor da li je Metalac kasno počeo da demonstrira šta sve ume ili je forma tempirana na vreme, barem što se tiče borbe za opstanak. 

Metalčevi poklonici konačno su u završnom kolu osnovnog dela prvenstva dobili ono što cele sezone očekuju od momaka u dresu sa čuvenom šerpicom. Pobedom 4:3 nad Slobodom, A tim ne samo da je "razbio maler" u ofanzivi i najzad zatresao mrežu protivnika više od jedanput po utakmici, već je to učinio kroz dupli rezultatski preokret, što se u ovoj ligi gotovo ne događa.

Domaći su prvi postigli gol, gosti izjednačili, Metalac ponovo stekao prednost, Sloboda još jednom poravnala, a zatim i povela, da bi ih Milanovčnani sustigli, pa pretekli sa dovoljno mirnoće i snage u završnici da sačuvaju pobedu. Gledalo se uzbudljivo nadigravanje bez opadanja u tempu, koje su predvodili lucidni Milinković i Bulatović s jedne, i nezaustavljivi Petrović i Ristić s druge strane.

- Nismo dopustili da nas preokret Slobode sputa; kroz zamene i rotacije uspeli smo da zadržimo jak intenzitet i psihološku stabilnost za tri boda koja nam mnogo znače. Podigli smo se iznad crte u našem delu tabele i imaćemo zahvaljujući tome jednu utakmicu više na svom terenu u plejautu, što može da bude presudno. Šteta je samo što meč, koji je zadovoljivo sve fudbalske ukuse, nije ispratilo više publike, ali mislim da smo ovakvim izdanjem poslali poruku svima koji su pomislili da Metalac nema više šta da pruži ove sezone. Ima itekako, tek nas u doigravanju čekaju uzbuđenja koja zaslužuju pune tribine, makar onu zapadnu, - istakao je šef struke Metalca Vladica Petrović.

Jedan od X faktora u meču sa preiskusnom Slobodom, Marko Milinković, pokazao je zašto svojim bogatim igračkim stažom i umećem, uz čuvara mreže Mirkovića, predstavlja praktično uzornu očinsku figuru za mlade prvotimce Metalca na terenu i van njega. Osim što je postigao dva gola, Čačanin je sve vreme hrabrio saigrače i nije dozvoljavao da ostanu bez samopouzdanja. Brojne povrede i drugi zdravstveni problemi sputavali su ga da to čini u svakom meču, ali je, kako kaže, za ključnu završnicu prvenstva spreman.

- Ekipa sa ovakvim potencijalom možda može da žali što nije u plejofu i borbi za viši rang, ali ja sam uveren da će iduće sezone "upaliti sve motore" na vreme i da će rezultati poput ovog sa Slobodom biti pravilo, a ne izuzetak. Međutim, mi sada imamo neposredan cilj pred sobom, a to je opstanak u ovoj ligi i moramo do samog kraja držati noge čvrsto na zemlji dok prvo to ne ostvarimo. Biće izuzetno zahtevno i naporno u svih sedam utakmica, tako da ne sme biti opuštanja, - poručio je Milinković.

U plejautu Metalac će biti domaćin četiri puta: Radu, Zlatiboru, Slobodi i Loznici. Gostovaće Trajalu, Mačvi i Vršcu. Sa Radom igraju već u subotu.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30