XS
SM
MD
LG

Jubilarni 60. Međunarodni bokserski turnir "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" održaće se u hali ˝Pinki˝ u Zemunu

Jubilarni 60. Međunarodni bokserski turnir ˝Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik˝ u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda biće održan od 28. marta do 2. aprila u zemunskom SC ˝Pinki˝. Ulaz za sve poklonike ove plemenite borilačke veštine je slobodan.
Za drugi najstariji međunarodni bokserski turnir u Evropi vlada ogromno interesovanje i prijavilo se više od 200 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 22 zemlje sa svih kontinenata. Turnir je svrstan u ˝A˝ kategoriju prema standardima Svetske bokserske federacije, koja ga je proglašavala više puta i za najbolje organizovan turnir u svetu i Evropi.
Te 1963. godine, kada je prvi put organizovan ˝Beogradski pobednik˝, pokrovitelj takmičenja bio je tadašnji gradonačelnik Beograda Branko Pešić, a memorijal je poneo njegovo ime od 1986. godine. ˝Memorijal Branko Pešić˝ je poslednja provera forme pred Prvenstvo sveta u Uzbekistanu i okupiće, kako veruju organizatori, najbolje boksere sveta.
Titulu ˝Beogradskog pobednika˝ osvajali su mnogi šampioni boksa među kojima su bili: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...