XS
SM
MD
LG

Vodeći Zemun u baričkoj Koloniji, "Romantičari" na prijatnom izletu u Lazarevcu, "bulke" na popravnom protiv Borčana

Nakon 18. kola Srpske lige, Beograd, došlo je do smene na čelu tabele. Zemun je pobedom nad Ušćem i novim kiksom vodeće Zvezdare protiv preporođenih “studenata”, izbio na prvo mesto. “Romantičari” su, teže nego što se očekivalo, u 90. minutu, došli do tri boda protiv “orlova”. U derbiju na Adi Ciganliji Brodarac je savladao minimalnim rezultatom Torlak. Obrenovčaki derbi protekao je, pred rekordnim brojem gledalaca, bez pobednika.

U okviru 19. kola, u petak su na programu dva duela na Novom Beogradu i Starom sajmištu.

Brodarac osokoljen pobedom u duelu sa Torlakom očekuje poslednje Obrenovčane u ulozi favorita. Imali su sreću da su iz prvog napada preko Jovanovića dali gol u derbiju na Adi i to je bilo dovoljno za tri boda. Radnički je u obrenovačkom derbiju podelio bodove sa Baričanima, svakom rivalu pripalo je po jedno poluvreme. Ekipi trenera Stojadinovića neophodne su pobede ukoliko žele da uhvate priključak sa konkurentima. Domaćin ima najmlađu ekipu u ligi, sa 10-12 bonusa u rosteru, biće bez suspendovanog Lekića, gostima nedostaje Ivanić.

Ušćani su zablistali i sudeći po rezultatima jesen će ostati samo ružna prošlost. Uknjižili su dve pobede i bili na korak da ostanu neporaženi u Gornjoj varoši. Znaju da se rezultatski ostvare i u meču sa Jedinstvom bliži su pobedi. Surčinci su dosta menjali i vreme će pokazati koliko se isplatiilo angažovanje novih igrača. Prvu pobedu zabeležili su golom Sekulića protiv Partizanove filijale, ali ostaje tamna mrlja i neočekivani poraz od slabih Lazarevčana.

Subota je rezervisana za duele u Zemunelu, Bariču, Adi Ciganliji i na Dušanovcu.

Torlak će na Adi Ciganliji, uslovno rečeno, ponovo biti domaćin, ovog puta Dobanovčanima. Ekipi iz Kumodraža nikako ne leži teren pored “beogradskog mora” (osvojili 10 bodova), ponovo su bili neuspešni i praktično iz prvog napada u derbiju primili gol. Šanse koje su propustili Grubišić, Janković i Stojanović, skupo su ih koštale i oseća se odsustvo prvog strelaca Šarića. Budućnost je upisao prvu pobedu protiv “sokolova” i nisu bez šansi da se vrate u Dobanovce neporaženi.

“Hemičari” su očekivali više od dva boda koliko su upisali na tri utakmice. U Obrenovcu su odigrali lokalni derbi, poveli, bili bolji u prvom poluvremenu, ali su u nastavku rano primili gol i dali krila domaćinu. Ovog puta imaće sa druge strane terena znatno kvalitetniji tim, novog lidera iz Gornje varoši. Teže nego što se očekivalo Zemunci su stigli do trećeg trijumfa (bez primljenog gola) i Koloniji tradiicionalno dobro prolaze. Ponovo su izdali saopštenje i “potkačili” rivala sa Karaburme, smatrajući da gosti nisu uložili dovoljno agresivnosti kod drugog gola “plavo-belih”.

Na Dušanovcu snage će odmeriti Sinđelić i BASK. Utakmica nezahvalna za prognozu, pogotovu što rivali nisu startovali na očekivanom nivou. Imali su hendikep da su igrali protiv OFK Beograda, ekipe u naletu, sa šampionskim ambicijama. “Orlovi” su osvojili skromni bod i vidi se da se kockice nisu složile i trener Krmpotić ulaže dosta energije da ekipa “prokine” i zaigra na željenom nivou.

U Zemunelu snage će odmeriti neuspešni domaćin i preporođeni Studentski grad. Tokom jeseni slika je bila drugačija i mladi “optičari” su na kraju bili u konkurenciji za vrh tabele. Izgleda da se nesređena situacija u Patizanu “prelila” u Zemunelo, tome treba dodati odlazak Duljaja, koji je čvrstom rukom znao da disciplinuje ekipu. Trener Janković je ponovo na mestu najvećeg uspeha i očigledno mu sredina prija. Doveli su nekoliko mlađih i kvalitetnih igrača, sa dobrim rosterom i povoljnim rasporedom izvukli maksimum.

U nedelju odigraće se dva preostala meča na Bulbudercu i u Lazarevcu.

Pored Obrenovčana, Borac je najugroženiji i da nisu servirali veliko iznenađenje u Sučinu sada bi imali “fenjer” u rukama. Na preostale dve utakmice primili su sedam golova, a nisu postigli ni jedan. U goste im dolaze moćni “Romantičari” sa jasnom vizijom i šampionskim ambicijama i postavlja se pitanje sa koliko će golova u mreži završti domaćin.

Zvezdara je definitivno obeležila jesenji deo sezone, ali proleće kao da im ne prija, sudeći po rezultatima na prethodne tri utakmice. Radi se o kompaktnoj i kvalitetnoj ekipi, koja može da poonovi jesenje izdanje, naročito ako se zna da nisu mnogo menjali. Sastaju se sa znatno promenjenim satavom iz Borče, koji je na premijeri razočarao, ali su na prehodne dve utakmice podigli nivo forme (četiri boda). Imali su peh da su ostali su bez celog plena na Dušanovcu u zaustavnom vremenu. Keča se vratio u tim sa dva gola protiv Borca, dok će pauzirati Mitrović i Stanimirović.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12