XS
SM
MD
LG

Dušan Vlahović sa Juventusom protiv Sportinga u Ligi Evrope

Foto: uefa.com

Na žrebu u Nyonu određeno je da će Juventus igrati protiv Sporting CP u četvrtfinalu UEFA Lige Evrope. 

Podsetimo se, Juventus je sa deset igrača svladao Freiburg i plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope, dok je Sporting prošao dalje svladavši Arsenal na jedanaesterce na Emirates stadionu. Na žrebu održanom u sedištu UEFA-e u Švajcarskoj, rešeno je da Juventus igra protiv Portugalaca koji su uprkos svim izgledima uspeli da prođu u dalju fazu takmičenja.

U četvrtfinalu Lige Evrope Juventus će odmeriti snage sa Sporting CP:

  • 13. aprila - 21:00h - prva utakmica na Allianz stadionu

  • 20. aprila - 21:00h - revanš utakmica na stadionu José Alvalade

Prema kvotama u ovoj kladionici, Juventus je apsolutni favorit za trijumf u meču protiv Sportinga CP. Ova ekipa ima kvotu od 1,80, što znači 55,56% šanse za pobedu.

Žreb nije samo odlučio ko će s kim igrati u četvrtfinalu, već je odredio i putanju do finala. Ako Juventus pobedi Sporting, u polufinalu će se sastati sa pobednikom susreta Manchester Uniteda protiv šesterostrukog osvajača Lige Evrope, Seville.

Bivši igrač Juventusa Gianluca Pessotto, koji je predstavljao klub na žrebu, rekao je sledeće o protivnicima Bianconera: "Biće to lepa utakmica, sigurno protiv jakog protivnika. To su i dokazali eliminisavšii Arsenal, jednog od kandidata za pobedu. Sporting je mlada i jaka ekipa.''

Sportingu sigurno neće biti lako da svlada klub koji je naoružan jakim napadačima među kojima je i Dušan Vlahović koji je do sada upisao 2 gola i jednu asistenciju u 4 nastupa u okviru Lige Evrope.

Ne smemo ni da zaboravimo da su se poslednji put ove dve ekipe susrele u grupnoj fazi Lige Šampiona 2017/18. Tom prilikom Juventus je kod kuće slavio sa 2-1, a u gostima 1-1.


Igrač
Napad
Broj godina: 24

Juventus
Torino
Serie A
2023-2024