XS
SM
MD
LG
24.12.2012 A. Daišević

Ribnica neviđenim preokretom slavila trijumf u Novom Sadu

Kraljevački „musketari“ pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu To se dešava samo u godinama kada se najavljuje smak sveta! Pritajena nada kod navijača Ribnice je postojala pred ovo gostovanje, pre svega zbog dobre igre u prethodnom kolu protiv C. zvezde. Ipak, najaviti trijumf u SPENS-u mogu samo neozbiljni i kocarskim duhom obuzeti tifozi. I početak meča je išao u prilog prognozi o sigurnoj pobedi Vojvodine. Lako dobijena dva seta najavljivala su maksimalni trijumf, ali usledio je preokret kakav se retko viđa na odbojkaškim terenima. Ribnica se uzdigla iz pepela i „obrala lale“ u decembru, srušila neugodnu tradiciju i posle više od tri decenije ostvarila trijumf i kod kuće i na strani

protiv Novosađana.

Neverovatna utakmica – počinje priču Mirko Radević junak šeste prvenstvene pobede „musketara“ ove sezone. – Očajno smo ušli u meč, nije nas bilo na terenu, dok je Novosađanima sve išlo od ruke. Prosto su nas počistili sa terena. Na početku trećeg seta pao je dogovor da igramo „svi za jednog, jedan za sve“ , nismo imali šta da izgubimo i ako se poraz desi, da to bude barem posle velike borbe. Epilog je bio više nego sjajan, pobedili smo velikog rivala i stigli do četvrtog mesta u ligi.

Pitanje da li bi do preokreta došlo da pouzdani srednji bloker Kraljevčana, nekada na širem spisku reprezentacije, nije prekomandovan na poziciju korektora.

To nije nova „fora“ našeg trenera Mačužića, već smo to radili u sezoni kada je u timu bio Aleksa Brđović. Tada i nije bilo toliko uspešno, ali sada se pokazalo delotvornim. „Lale“ su potpuno bile zbunjene, nisu znali gde stojim, šta pucam, odakle napadam. Bio sam vrlo inspirisan, odigrao vrlo kvalitetno, a to ne kažem ja već ljudi koji su gledali utakmicu. Nije bilo šanse da upropastim trud cele ekipe, jednostavno ovo je bilo veče za pobedu Ribnice i odličnu partiju svih drugova, možda sam ja malo odskočio.

Na Olimpijadi u Londonu, u finalu meča Rusija-Brazil, „baćuške“ su uradile istu stvar kod 0-2, na korekciju je prešao Dmitrij Muiserski i prosto oduvao „karioke“ sa terena.

Odmah posle meča smo pričali o toj utakmici, malo se šalili, ispalo je da sam kraljevački Muserski – neskrivajući osmeh dodaje Mirko Radević.

U duelu sa Novosađanima jako važne role odigrali mladi igrači sa klupe.

Mićo Janićijević je bio odličan, kao i Stefan Okošanović koji je u ovom meču podsetio da je veliki talenat. Širi se baza, dobro je da u teškim utakmicama bitne uloge odigraju momci sa klupe, to jača timski duh, konkurenciju i drugi deo sezone dočekaćemo vrlo jaki.

Ribnica je na novogodišnju pauzu otišla sa četvrte pozicije, što jeste bio cilj pred početak prvenstva.

Pardon, cilj je da budemo treći ili drugi do plej ofa – uzvraća Radević. i nastavlja. – Kako se sezona odvijala, kako smo igrali na početku prvenstva, kada se setimo poraza od Partizana, eliminacije iz Kupa u Kladovu, ostvareno na kraju godine je odličan rezultat i dobar prolaz za nastavak prvenstva. Imamo odličan raspored, utakmicu više kod kuće, dolaze nam i Đerdap i Radnički, sve je u našim rukama. Ako budemo pravi, možda u plej of uđemo uz bok šampionu. Ali nećemo ići toliko daleko, da se dobro pripremimo i dočekamo Đerdap. Vreme je da se i tu vrate neki dugovi – zaključio je junak 11. kola Viner Štediše Superlige Mirko Radević, kraljevački Muserski.


Spartak (S) 0 : 3 Đerdap
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Železničar
Crvena Zvezda 3 : 2 Radnički Credy banka
Spartak (LJ) 3 : 1 Ribnica
Mladi radnik 3 : 0 Partizan Termoelektro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 48
2 Đerdap 18 12 6 37
3 Radnički Credy banka 18 11 7 37
4 Ribnica 18 9 9 27
5 Vojvodina NS Seme 18 8 10 26
6 Mladi radnik 18 9 9 25
7 Partizan Termoelektro 18 8 10 24
8 Spartak (LJ) 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 8 10 20
10 Železničar 18 1 17 4