XS
SM
MD
LG

Radnički slavio na gostovanju Partizanu

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U derbiju trećeg kola Grupe za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Partizana, na „Banjici“, rezultatom 12:9.

I bez drugog centra Bogdana Gavrilovića i najboljeg strelca Nikole Lukića, Kragujevčani su bili prejaki za Partizan, pa su došli do najlakšeg i najubedljivijeg trijumfa na „Banjici“ u poslednjih šest godina.

Vodili su od samog starta, a u finišu prve deonice stekli su i dva gola „viška“, nakon pogodaka kapitena Filipa Jankovića i mladog Zorana Poznanovića – 4:2. Potom su imali i tri gola razlike (6:3) i šansu da uvećaju vođstvo, ali je Draškovićev peterac odbranio ruski golman Evgeni Kostrov. Partizan je to kaznio preko raspoloženog Dušana Trtovića, koji je najpre realizovao najstrožu kaznu, a zatim i igrača više, za „minus jedan“ – (6:5). Drašković se potom iskupio za promašeni peterac, pa je Radnički poluvreme dočekao sa vođstvom od dva gola (7:5).

Početkom trećeg perioda izabranici Uroša Stevanovića su ipak došli do četiri gola razlike (10:6), preko Josipa Vrlića i Alekse Ukropine, ali je Trtović uz zvuk sirene pogodio sa igračem više i pokušao da svoj tim vrati u igru (10:7).

Međutim, Ukropina je početkom odlučujuće deonice vratio Radnički na „plus četiri“, a sredinom ovog perioda sve dileme otklonio je lepim pogotkom iskusni Miloš Ćuk (12:7). Do kraja meča „crno-beli“ su uspeli samo da donekle ublaže poraz.

Najefikasniji akter susreta bio je Dušan Trtović, koji je postigao čak sedam golova za Partizan. U kragujevačkom sastavu bilo je daleko više raspoloženih igrača. Prednjačio je Aleksa Ukropina sa četiri gola, a pratili su ga Filip Janković, Miloš Ćuk i Vuk Drašković sa po dva.

U subotu, od 20.30 časova, u meču osmog kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog dočekuju lidera na tabeli, ekipu Olimpijakosa. Ulaz na taj meč biće besplatan, ali će on biti i humanitarnog karaktera, pa će gledaoci moći da ostave dobrovoljni prilog u kutije koje će biti postavljene na ulazu.

Partizan – Radnički 9:12 (2:4, 3:3, 2:3, 2:2)

BEOGRAD – Bazen: „Banjica“. Sudije: Milović i Putniković.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Lovre, Radulović, Gak 1, Gladović, Trtović 7, Dimitrijević 1, Božović, Anđelić, Giga, Paparić, Bulajić, V. Bodiroga. Trener: Korolija.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 2, Ćuk 2, Antić, Ukropina 4, Poznanović 1, Pljevančić, Drašković 2, Vukosavljević, Vrlić 1, Todorovski, Martinović. Trener: Stevanović.


Novi Beograd 20 : 8 Valis
Partizan 9 : 12 SPD Radnički
Šabac 5 : 6 BVK Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 8 7 0 1 21
2 SPD Radnički 8 6 1 1 19
3 BVK Crvena zvezda 8 5 1 2 16
4 Partizan 8 3 0 5 9
5 Šabac 8 2 0 6 6
6 Valis 8 0 0 8 0