XS
SM
MD
LG

Tri nedelje priprema OFK Žarkova uz pet kontrolnih utakmica

Fudbaleri OFK Žarkova i Borca sa sudijama pred utakmicu na turniru; foto: M. Đorić

OFK Žarkovo je završilo treću nedelju pripremnog perioda za prolećnu sezonu u Beogradskoj zoni. Pored treninga na svom terenu i u Sportskom centru FS Beograda na Adi Ciganliji, fudbaleri iz Makiške šume odigrali su i pet kontrolnih utakmica, na kojima je stručni štab detaljno sagledao mogućnosti svih igrača, starih snaga i novajlija. Izabranici trenera Milana Ćuluma i pomoćnika Stefana Stevovića izgubili su od OFK Beograda (1:5), Zvezdare (1:3) i Borca iz Ostružnice (1:2), pobedili omladince IMT-a (3:1) i remizirali sa Velikom Moštanicom (4:4).

U dosadašnjem delu prelaznog roka, OFK Žarkovo su pojačali golman Strahinja Marković i štoper Matija Nikolić (Sinđelić), vezista Andrej Čupić (Hajduk) i napadač Nikola Nešović (Smederevo). Otišli su prvi strelac lige Luka Novitović (BASK), golman Kabir Ramadani (Crvena zvezda Mali Mokri Lug) i povremeni prvotimci Resimić, Matić, Maksimović i Didanović.

Oscilacije u igri obeležile su uvodne utakmice OFK Žarkova. Do kraja pripremnog perioda biće ih još pet. Slede provere protiv Studentskog grada, Rušnja, omladinaca Rada, Zemuna i kombinovanog tima Čukaričkog u generalki 4. marta.