XS
SM
MD
LG

Srbija bez bronze

 

BEOGRAD, 16. decembar (Info centar) - Ženska rukometna reprezentacija Mađarske osvojila je bronzanu medalju na 10. Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je posle produžetaka u borbi za treće mesto bila bolja od domaćina Srbije sa 41:38. U regularnom toku meč je završen 33:33 (19:21).

Za titulu prvaka Evrope boriće se olimpijski, evropski i svetski prvak Norveška i vicešampion Evrope Crna Gora.

U beogradskoj „Kombank areni“, pred oko 10.000 gledalaca, sudili su: Gusko i Repkin iz Belorusije.

Srbija: Tomašević, Risović, Krpež 1, Popović 4, Lekić 7 (2), Damjanović 2, Erić 3, Rajović, Pop Lazić 1, Ognjenović, Filipović 7, Nišavić 1, Milošević 2, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 3.

Mađarska: Her, Kiš, Triščuk, Verten 2, Sučanski 3, Kovačić, Vince 3, Bulat, Gerbic 6 (6), Klivinji, Samoranški 3, Redei Šoš 9, Bodi 1, Sekereš 3, Kovačic 3, Tomori 8.

Isključenja: Srbija 8 minuta, Mađarska 2 minuta

Sedmerci: Srbija 4 (3), Mađarska 6 (6)

Više se nije moglo. Srbija je osvajanjem četvrtog mest postigla svoj maksimum. Naše rukometašice nisu mogle da stanu na pobednički stepenik, pošto su odigrale najslabiju odbranu na prvenstvu. Imala je Srbija, doduše, priliku da se odlepi u vođstvu u pojedinim trenucima, ali je Mađarska tokom celog meča i produžetka znala šta hoće.

Selekcija Srbije je slabo funkcionisala u odbrani. Pored toga naš golman Katarina Tomašević je odbranila samo šest udaraca, što je bilo daleko ispod njenog proseka na ovom šampionatu.

Od sredine prvog poluvremena videlo se da Srpkinje nisu prebolele sinoćni poraz od Crne Gore. Nisu imale svežine da se odupru inspirisanim Mađaricama, koje je skok šut odlično služio. U trenucima kada se rezultat mogao prelomiti, domaće igračice nisu bile dovoljno koncentrisane u kontranapadu, pa i u tome treba tražiti razloge neefikasne igre.

U ekipi Mađarske odlične su bile Viktorija Šoš sa devet i Žužana Tomori sa osam pogodaka. Najefikasnija u redovima Srbije bile su kapiten Andrea Lekić, Biljana Filipović i Svetlana Ognjenović sa po sedam pogodaka.  

"Srećan sam što sam trenirao ove devojke. Pokazale su da mogu i znaju da igraju. Na kraju nisu imali sreće da to krunišu medaljom, što smo zaslužili", rekao je posle utakmice selektor Srbije Saša Bošković.

"Teško mi je da kažem bilo šta posle ovakvog epiloga. Mislim da smo zaslužili mnogo više, a večeras smo podbacili tako gde smo bili najjači – u odbrani" rekla je Sanja Damjanović.