XS
SM
MD
LG

Enita Behramaj i Vladimir Brežančić sportisti godine opštine Novi Bečej

Najuspešniji seniori: Vladimir Brežančić, Enita Behramaj, Vladan Arsenov, Strahinja Ristić, Laslo Šuranji

Sportski savez opštine Novi Bečej, u saradnji sa SRC Jedinstvo, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizovao je tradicionalni izbor najuspešnijih sportista opštine Novi Bečej u 2022. godini, za koje je kulturno-zabavni program pripremio novobečejski KUD "Bećarac".

Na početku svečanosti, Aleksandar Dujin, predsednik Sportskog saveza opštine pohvalio je rad sa najmlađima i potom uručio 21 priznanje najuspešnijim mladim sportistima.

Najuspešniji mladi sportisti

Najuspešnija seniorka opštine Novi Bečej je Enita Behramaj, članica Kluba borilačkih sportova Jedinstvo, koja je na Balkanskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je na turniru "Zlatna pesnica" u Odžacima proglašena za najuspešniju takmičarku. Najuspešnija mlađa seniorka je njena klubska drugarica Emilija Tadić, koja je na Kupu "Zlatna pesnica" u Odžacima osvojila 4 zlatne medalje, jednu u lajt sanda borbama do 70 kg, a tri u formama.

Laskavu titulu sportiste godine, u konkurenciji seniora, poneo je reprezentativac Srbije u karateu Vladimir Brežančić iz Novog Miloševa, osvajač srebrne medalje na XIX Mediteranskim igrama u Alžiru, u kategodiji do 84 kilograma. Vladimir je na Balkanskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju, a pre toga titulu prvaka Vojvodine i Srbije. Vladimir nije samo vrhunski sportista nego i odličan student na master studijama Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

Na slici: Emilija Tadić, Pavle Marjanski, Anja Vučković, Stefan Kimpanov, Milijana Medić

Na drugom mestu je rukometaš Strahinja Ristić član RK Jedinstvo iz Novog Bečeja, a trećem fudbaler Vojvodine iz Novog Miloševa Vladan Arsenov.

U konkurenciji juniorki bez premca je Milijana Medić, članica SU "2. оktobar" iz Kumana, koja se ubraja u najtalentovanije takmičarke u vušu sanda borbama i koja je na Međunarodnom turniru u Srebrenici osvojila dve zlatne medalje, a zlato odličje osvojila je i na smotri borilaških veština "Beogradski ratnik". Najuspešnija mlađa juniorka je Anja Vučković, članica tekvondo kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja, koja je na Kupu Srbije osvojila zlatnu medalju u formama. U konkurenciji kadeta pehar je zavredneo Stefan Kimpanov, prvak Vojvodine i Srbije u kungfu vušu sportu, dok je košarkaš novobečejskog Jedinstva Pavle Marjanski (2009) bez premca je u kategoriji pionira. Najuspešnija pionirka je karatiskinja Nevena Molnar iz Bočara, koja je na Balkanskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebrnu medalju.

Aleksandar Dujin, Vladimir Brežančić, Ranko Janjić

Sportski savez opštine Novi Bečej dodelio je i dva Specijalna priznanja paraolimpijskom reprezentativcu u streljaštvu Laslu Šuranjiju, koji je zlatnim slovima upisao svoje ime u anale novobečejskog sporta, pošto je kao učesnik tri Paraolimpijade (London 2012, Rio de Ženerio 2016. i Tokio 2021) osvojo tri medalje (zlatnu, srerbnu bronzanu). Ove godine Šuranji je na Evropskom prvenstvu u Norveškoj osvojio zlatnu medalju u discipline vazdušna puška na 10 metara, dok je na Svetskom prvenstvu u streljaštvu, koje je održano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zauzeo četvrto mesto u discipline MK trostav.

Plaketa je dodeljena i kuglašu Robertu Ernješiju (1970), članu novobečejskog Jedinstva, koji se ovim sportom bavi više od 30 godina i koji je na prvenstvu Srbije za veterane, u Kragujevcu, postao prvak Srbije za takmičare do 60 godina života, dok je sa ekipom Jedinstva osvojio srerbnu medalju.

Za najuspešniji sportski kolektiv u opštini proglašen je Rukometni klub Jedinstvo iz Novog Bečeja, koji pored toga što poklanja veliku briga najmlađima, beleži zapažene rezultate u Prvoj ligi Vojvodine.

Tekst i foto: Stevan Davidović