XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti opštine Vrnjačka Banja

Najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima uručene su nagrade i priznanja za 2022. godinu na skromnoj svečanosti u Sali SO Vrnjačka Banja. Odluku o dodeli nagrada i priznanja doneo je Sportski savez opštine Vrnjačka Banja. Prisutnima se na svečanosti u sali  SO Vrnjačka Banja obratio se predsednik Sportskog saveza Vrnjačka Banja Dušan Radović, sportistima čestitao na izboru najboljih i poželeo nove uspehe u oblasti sporta. Govorio je o ovogodišnjim realizovanim aktivnostima, a lokalnoj samoupravi zahvalio na razumevanju i pomoći. Istakao je da su sportisti ove opštine bili aktivni i da su postigli zapažene rezultate, čime su sport podigli na viši nivo.

Opština Vrnjačka Banja je konstantnim ulaganjem pozicionirala i sportski turizam. Napravljen je presek stanja od pre deset godina i sadašnjeg stanja, pa su finansijska sredstva u ovoj oblasti neuporedivo veća za razvoj sporta, sportske infrastrukture, sportskih dešavanja. Zato danas imamo uspešne sportiste, klubove i sportske radnike, rekao je na skromnoj svečanosti predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. On je čestitao dobitnicima nagrada i priznanja i poželeo nove uspehe u narednom periodu. Napomenuo je na kraju da će lokalna samouprava i dalje iz svog budžeta izdvajati značajna sredstva u ovoj oblasti.

Evo i rezultata proglašenih najboljih  sportista u 2022. godini. Najbolja mlada sportistkinja do 12 godina je Kristina Pecić iz KK ’’Basket’’, najbolji mladi sportista u istom uzrastu je Viktor Mijatović iz FK ’’Vrnjačka Banja’’. Najbolja mlada sportistkinja do 16 godina je članica Džudo kluba ’’Goč’’ Teodora Đorđević. Đorđe Todosijević član FK ’’Goč’’ je najbolji mladi sportista do 16 godina. Još jedna uspešna džudistkinja ’’Goča’’ Anita Radulović je najbolja mlada sportistkinja do 18 godina, a najbolji mladi sportista u ovom uzrastu je Luka Stojanović iz FK ’’Volej’’.

Najbolji sportski radnik je Zoran Petrašinović iz FK ’’Real’’ Podunavci, za dugogodišnji kontinuiran rad  u sportu nagrađen je Goran Vučelić iz FK ’’Volej’’. Igor Stojaković iz FK ’’’Vrnjačka Banja’’ je najbolji trener mlađih kategorija. Nemanja Spasić BBF-NS O92 najbolji je trener. FK ’’Real’’ iz Podunavaca je najbolja sportska ekipa pionirska ekipa ŽOK Vrnjačka Banja je najbolja mlada ekipa. Ljiljana Janković iz KK ’’Basket’’je najbolja sportistkinja a Dragan Stojković iz AMK ’’Verba sport’’ je najbolji sportista. Sportski savez Vrnjačka Banja je dodelio specijalne zahvalnice predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću , Sportskom centru, OŠ ’’Popinski borci’’ i MZ Vrnjačka Banja.