XS
SM
MD
LG

Čukarički za potvrdu jesenjeg naslova u Bačkoj Topoli, kraljevački derbi za prevlast i opstanak, crno-belima lakši deo posla protiv Olea

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

U sredu je na programu poslednje 17. kolo prvenstva Kadetske lige Srbije, pred nastupajuću pauzu. Protekli vikend obeležio je poraz u derbiju vodećeg Čukaričkog od Partizana. Zvezda je bila ubedljiva u Dragačevu, dok su mladi “optičari” neprijatno iznenadili “lale”. TSC je osvojio bod na Starom sajmištu, poslednji Napredak je upisao treću pobedu protiv GFK Jagodine.

Poslednje kolo donosi dupli program u Lučanima, Novom Sadu, na Banjici i u Bačkoj Topoli. Obeležje kola je da ekipe iz vrha igraju sa rivalima sa začelja i susret između Zvezde i Teleoptika nosi odliku derbija. Na utakmicama kadeta pada dosta golova, u prethodnom kolu postignuta su 22, nešto ranije 28 (više od tri gola po meču), to je najveća poenta i kvalitet lige.

Mladost je vezala dva ubedljiva poraza od crveno-belih i vršnjaka iz Jagodine, protiv RFK Grafičara imaće šansu da poprave bodovnu zalihu. Na tabeli razdvojeni na dva boda u korist domaćina i sudeći po formi protivnika očekuje nas neizvestan susret. “Plavi” su peti po uspešnosti u Lučanima, nezgodni su na svom terenu, rival iz Zemunela uprkos tome što je solidan na gostovanjima, neće biti lako da dođe do boda.

Okršaj kadeta Zvezde i filijale Partizana privlači pažnju, pogotovu što se “optičari nalaze u usponu forme, vezali su dve pobede, i puni samopouzdanja odlaze na Marakanu. Da li će im to biti dovoljno protiv kvalitetnijeg i efikasnog domaćina (13 pobeda), teško je reći. “Crveno-beli” su favoriti, mada su dva od tri poraza doživeli na svom stadionu.

Vojvodina dočekuje probuđene Kruševljane i bliži su pobedi. Ne igraju na očekivanom nivou, imaju oscilacija u igri i više se očekivalo od ekipe koju su pre početka prvenstva svrstavali u red favorita. Napredak je pobedio na Banjici i savladao ubedljivo vršnjake iz Jagodine, i svaki bod im je preko potreban. Uprkos dobrim rezultatima, tišti ih 11 poraza i veliki broj primljenih golova, tako da su i dalje prikovani za dno.

GFK Jagodina igra promenljivo, savladali su Mladost, izgubili u Kruševcu i uglavnom osvajaju bodove na svom stadionu. Za rivala će imati uspešne Subotičane koji su vezali dve pobede i trenutno su peti na tabeli. Radi se o dve ravnopravne ekipe, da li će Jagodinci da materijalizuju domaćinstvo ostaje da se vidi.

Kraljevački derbi privlači pažnju ljubitelja fudbala u gradu na Ibru. U prvom meču ubedljivo je pobedila Sloga golovima u prvom delu utakmice. Stariji ligaš je savladao Rad i na tabeli pretekao Kiker, koji se nalazi u seriji poraza. Domaćin je upisao najviše poraza (11) i primio 45 golova, dok je Sloga bez osvojenog boda na strani. Ako bi se bavili prognozama što je u derbijima nezahvalno, nerešeno je najprihvatljiviji rezultat.

Na Banjici snage će odmeriti beogradske ekipe Rada i Brodaraca. “Građevinari” su neuspešni u prethodna dva kola, nazadovali su na tabeli i nalaze se među ugroženim timovima. Radi se o čvrstom sastavu opterećenom kadrovskim problemima, zbog obaveza u školi igrači neredovno treniraju i ako se tome dodaju povrede, jasno je što se ne kotiraju bolje na tabeli. Brodarac je neočekivano ostao bez planiranih bodova protiv TSC-a, koji je iz individualne greške domaćina došao do boda, mada su u finišu imali sreće kada je Ćirić pogodio stativu. Gosti će biti jači za Trača, Petrović je rovit, dok izostaje Perišić.

TSC dočekuje lidera sa Banovog brda i sve osim pobede gostiju predstavljalo bi iznenađenje. Malo su dobili na samopouzdanju posle remija na Starom sajmištu, i pokušaće da otežaju posao favoritu. Brđani moraju da se iskupe za neplanirani poraz od Partizana. Drugi neuspeh lidera neće poljuljati, uspešni su na gostovanjima (21 bod) i uspehom u Bačkoj Topoli potvrdiće jesenjenji naslov, a Cvetković zvanje najefikasnijeg strelca lige.

Silni Partizan će imati lakši posao u duelu sa Oleom kome ne ide u poslednje vreme i na poslednja tri meča primili su 18 golova. Crno-beli su sigurni na svojem bunjištu(sedam pobeda), i sa velikim samopouzdanjem istrčaće na teren. Novajlija se neće lako predati, ali utakmica traje 90. minuta i upravo su u finišu primali najviše golova.


RFK Grafičar 2 : 4 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 0 Mladost (L)
GFK Jagodina 1 : 2 Teleoptik
Kiker 1 : 0 Napredak
Rad 7 : 0 Spartak ŽK
TSC 4 : 0 Sloga (K)
Partizan 6 : 2 Brodarac
OLE 3 : 1 Čukarički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 25 3 2 78
2 Crvena zvezda 30 26 0 4 78
3 Čukarički 30 25 1 4 76
4 Mladost (L) 30 14 6 10 48
5 Vojvodina 30 12 10 8 46
6 RFK Grafičar 30 11 8 11 41
7 Teleoptik 30 12 4 14 40
8 Spartak ŽK 30 11 6 13 39
9 Brodarac 30 11 6 13 39
10 GFK Jagodina 30 10 4 16 34
11 OLE 30 8 8 14 32
12 Kiker 30 9 3 18 30
13 TSC 30 8 4 18 28
14 Rad 30 7 5 18 26
15 Sloga (K) 30 7 5 18 26
16 Napredak 30 5 5 20 20