XS
SM
MD
LG

Vodeći Čukarički dočekuje Partizan, Kiker bez šanse u Gradskom vrtu, u Lučanima dupli program, dolazi Crvena zvezda

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

Proteklo 15. kolo Kadetske lige Srbije obeležio je “vaterpolo” rezultat i 11 golova u mreži Olea od strane raspoloženih strelaca vodećeg Čukaričkog. Crvena Zvezda je minimalnim rezultatom dobila filijalu sa Točiderske zvezde, dok je Partizan poražen na Starom sajmištu. Mladost i Vojvodina su bili raspoloženi za golove, “optičari” su nadigrali Jagodince, poslednji Napredak je vezao drugu pobedu u prvenstvu.

Naredno 16. kolo obeležiće dupli program na Banovom brdu, Starom sajmištu i Lučanima. Derbi se igra između vodećeg Čukaričkog i trećeplasiranog Partizana. Zahvaljujući raspoloženim strelcima Cvetkoviću (šest golova) i Subotiću “brđani” su izrešetali mrežu Olea i kao favoriti dočekuju Partizan koji je doživeo drugi poraz od Brodarca. Domaćin ima maksimalan učinak od sedam pobeda, ali u duelu sa crno-belima ne može sa sigurnošću računati na tri boda. Dobro su se adaptirali na ligu, igraju disciplinovano I najveća snaga im je udarni tandem najboljih strelaca. Biće to okršaj najefikasnijeg navalnog reda i najčvršćih odbrana u ligi.

Brodarac osokoljen pobedom nad Partizanom ponovo je domaćin, ovog puta ugostiće predposlednji TSC, u ulozi favorita. Pored forme i kvaliteta, znaju da uvedu protivnika u svoj ritam, a na ruku im ide specifičan i skraćeni teren. Brodarac je više bodova osvojio van Starog sajmišta, dok gosti iz Bačke Topole na starani maju jedan trijumf.

Sloga je upisala važnu pobedu protiv TSC-a, i imaju šansu da protiv Rada nastave uspešan niz i udalje se iz opsne zone. Sve bodove su osvojili u Kraljevu, za razliku od “građevinara” koji na gostovanjima imaju skroman učinak(četiri boda). U prvom meču uspešno su odolevali do 80. minuta, da bi platili danak nespremnošću i nedovoljnoj adaptaciji na liogu. Jedini igraju na prirodnoj podlozi i pokušaće agresivnim pristupom da iznenade Beograđane. Rad ima kadrovskih problema vezan za odsustva igrača zbog obaveza u školi, ne viđaju se redovno, a liga ne trpi improvizacije. U Subotici su pali na detaljima, pad koncentracije I propuštene prilike koštale su poraza. Biće oslabljeni za osustvo levog beka Radoševića.

Spartak ŽK je prema očekivanju slavio protiv rivala sa Banjice I opravdao je visoke pozicije na tabeli. U Gradskom vrtu dočekaće još jednu ekipu iz donjeg dela tabele Kiker, u ulozi favorita. Mladi “golubovi” su podjednako uspešni na oba fronta, dok su talentovani Kraljevčani na strani neuspešni (tri boda).

Kruševljani su uknjižili drugu pobedu u nizu, adaptirali su se na liogu, ali su i dalje na poslednjem mestu sa velikim zaostatkom za konkurentima. Slavili su protiv Kikera i ponovo će u ulozi domaćina ugostiti Jagodince, koji su u gostima zabeležili jedan trijumf, i tipična su domaćinska ekipa. Igraju “šareno”, kući uglavnom pobeđuju na strani gube, mada su znali uzeti skalp Brodarcu I Radu.

U Zemunelu nas očekuje neizvestan duel između Teleoptika i Vojvodine. “Optičari” su nadigrali GFK Jagodinu (4:0). Imaju dobru motoristiku, igraju napadački, na gol više, sa sa bilansom od sedam pobeda, osam poraza, bez nerešenog rezultata. Ušli su u seriju i trebalo im je vremena da se adaptiraju na intezitet prvenstva. Gosti su četvrti, mada igraju promenljivo, sa oscilacijama i igru zasnivaju na kvalitetima Jovanovića i Butrakovića.

Lučani će biti domaćini duplog programa u odmeravanju snaga sa kadetima i omladincima Crvene zvezde. Obe utakmice obećavaju fudbalsku feštu, zanimljive i neizvesne duele. Kadeti Mladosti su letos izgubili na Marakani sa “bele tačke” u nadoknadi vremena i “crveno-beli” su ostali dužni. Proteklog vikenda Mladost je odigrala dramatičan, pun obrta susret sa Novosađanima. Bili su u minusu dva gola, preokrenuli rezultat zahvaljujući raspoloženom dvostrukom strelcu Mitroviću i nesrećno primili treći pogodak. Lučanci se mogu pohvaliti da jedini pored velike četvorke imaju u dva ranga obe selekcije. Iza toga stoji dobr skauting i angažovanje talentovanih igrača iz ovog dela Srbije. Zvezda možda nema tako kvalitetne pojedince kao Čukarički, ali su talentovani i kad se budu adaptirali pružaće još bolje partije.


RFK Grafičar 2 : 4 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 0 Mladost (L)
GFK Jagodina 1 : 2 Teleoptik
Kiker 1 : 0 Napredak
Rad 7 : 0 Spartak ŽK
TSC 4 : 0 Sloga (K)
Partizan 6 : 2 Brodarac
OLE 3 : 1 Čukarički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 25 3 2 78
2 Crvena zvezda 30 26 0 4 78
3 Čukarički 30 25 1 4 76
4 Mladost (L) 30 14 6 10 48
5 Vojvodina 30 12 10 8 46
6 RFK Grafičar 30 11 8 11 41
7 Teleoptik 30 12 4 14 40
8 Spartak ŽK 30 11 6 13 39
9 Brodarac 30 11 6 13 39
10 GFK Jagodina 30 10 4 16 34
11 OLE 30 8 8 14 32
12 Kiker 30 9 3 18 30
13 TSC 30 8 4 18 28
14 Rad 30 7 5 18 26
15 Sloga (K) 30 7 5 18 26
16 Napredak 30 5 5 20 20